lex Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2014 przeglądając destrukty monet zaciekawił mnie znak mennicy na groszu Poniatowskiego , moje spojrzenie jest bardzo subiektywne więc zwracam się do was o obiektywną próbę rozczytania owego znaku EB czy AP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2014 zdjęcia poddane retuszowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2014 będę wdzięczny za konstruktywne odpowiedzi choć zdaje sobie sprawę iż przypomina to wróżenie z fusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 będziemy wdzięczni za podanie rocznika monety !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2014 nie podałem rocznika rozmyślnie lecz skoro padła prośba .... , 1777 czyli rocznik w którym występowała moneta w obu wariantach oznaczenia mennicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PapaMajk Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 Ja obstawiam na AP. Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2014 PapaMajk nie przeczę iż pomimo słabego" stanu tego krążka było by miłe posiadanie tego rocznika z tym znakiem lecz na razie nie dziękuję i zaczekam na ine wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 jesli ten rocznik to EB. AP 1772-1774http://www.monetki.friko.pl/mpol/sap.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2014 GTR34 czy aby masz pewność tego co napisałeś ? popatrz w tabele z twojego linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTR34 Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 Tak widziałem mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.