Skocz do zawartości

Cewki do Xlt

Dzi@dek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam pytanie do byłych oraz obecnych użytkowników xlt-ka czy ktoś z Was posiadał kiedyś inne cewki do niego oprócz standardowej ?? Chodzi mi szczególnie o BULLSEYE 5.3 i blue max shooter DD ?? Jakie są Wasze odczucia ??
Pozdr.
Napisano
Witam. Prócz standardowej 950-tki posiadam maximę 1500 i bullseye 5.3. Tej drugiej od dawna nie ściągałem z wykrywacza. Jest bardzo dobra na zasmiecone tereny oraz na gruzowiska. Wyciągałem nią fanty z miejsc w których 950 -tka wariowała i w których nie poradził też sobie MXT. Szczerze polecam...
Napisano
Testowałem rozmaite sondy do XLT (łącz nie z HOT SHOTEM)- uważam, że podstawa to BM950 i ewentualnie jakaś snajperka. Reszta, to lipa dla jeleni, tudzież frajerów, którzy nie mają na co wydawać pieniędzy.
Napisano
Pomijając fakt , że tylko BU..KI ,pod złudną przykrywką internetowej anonimowości obrażają innych zgadzam się , że podstawą jest posiadanie 950-tki i snajperki. Maxima 1500 to jedno , wielkie nieporozumienie nadające sie tylko do statyków gdyż nie da się nia -ze względu na ciężar i tym samym ogromną bezwładność-machać.
Napisano
No dzięki za czarującą" wycieczkę osobistą. Dla pozostałych do wiadomości - używając określeń jeleń" i frajer" postawiłem się na pozycji dystrybutorów i sprzedawców. Sam niejednokrotnie byłem takim jeleniem" tyle, że w innych dziedzinach techniki. Nie czarujmy się, tutaj jest podobnie i dla kilkudziesięciu $ zawsze znajdą się jacyś amatorzy polowań na jelenie". Ostatnie moje odkrycie z dziedziny och, ach, abrakadabry" - kolega kupił niesamowitą, niezawodną przejściówkę dla sond Garreta do Whitesów serii 6.5kHz. Co się okazało po otwarciu puszeczki z ABS? W środku były pięknie skrosowane a wprost" gniazda i do tego wsypano tam jakieś szmatki, druciki, kawałki izolacji oraz wiórki z ABS'u. Na ebay'u swego czasu widziałem coś takiego za ponad 30$. Oczywiście dodam, że to nie działało.
Jeśli chodzi o sondy, to nie jest tak drastycznie, ale dobrze zestrojona BM950 powinna zaspokoić potrzeby wszystkich użytkowników tego sprzętu. Jest to świetnie wykonana sonda tyle, że dobrze jest mieć jeszcze trochę szczęścia, aby trafić na dobrze zestrojoną. Bo, niestety gnioty, z którymi nie szło ustawić Preamp Gain powyżej 4 też się trafiały.
Źle skompensowanych snajperek i w ogóle sond od 800 w dół nie spotkałem, niemniej przy tych sondach 5900/6000/Eagle/XLT tracą na zasięgu".
Napisano
Witam
Czyli oprócz bullseya żadna inna cewka nie jest warta przysłowiowej świeczki . A może ktoś słyszał o cewce 12 dd do xlt ??
Pozdr.
Napisano
Robiono drzewiej DD do detektorów Whites'a, takich jak XLT/Eagle. Widziałem nawet takie coś - miało fabrycznie" przetartą obudowę. Było to chyba coś NEL'a. Jakoś prędko skończyło się. Z tego co opowiadał mi pewien człowiek były awaryjne.
Głębokością penetracji raczej BM'ki950 nie pobiły, ale ze względu na szeroką charakterystykę mogły być niezłe do poszukiwań np. w głębokich radlonkach.
Napisano
Przypomniałem sobie, że bawiłem się kiedyś na plaży czymś takim jak Blue Max Shooter 4x6 czy jakoś tak. To było rzeczywiście oryginalne DD Whitesa pracujące w częstotliwościach ok. 6.59kHz i dedykowane do wspomnianych detektorów. Obecnie to chyba dość spora egzotyka. Wydaje mi się, że na plaży raczej trudno ocenić głębokość penetracji czegoś takiego, ale cudów nie oczekiwałbym. Zresztą, to była stosunkowo niewielka sonda.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie