MrV Napisano 24 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2014 Jak w temacie. Guzik wydaje się być cynkowy, z dwóch blach, uszko żelazne. Trudno powiedzieć, czy orzeł ma koronę, czy też nie (uszkodzony fragment). Na obrzeżach podwójny otok. Brak sygnatur, znaleziony na północnym Podkarpaciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 24 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2014 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 24 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2014 A teraz pytanie do postu: jaki to wzór? Z jakiego okresu pochodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro 42 Napisano 24 Grudzień 2014 Share Napisano 24 Grudzień 2014 guzik mundurowy wojska polskiego 1927rok-sugerowałem się katalogiem p.t. orzeł znak żołnierza polskiego muzeum w malborku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZetZet Napisano 25 Grudzień 2014 Share Napisano 25 Grudzień 2014 Wg mnie jest to jedna z odmian wzoru 1919 r. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2015 Dzięki za info, też mi się wydaje, że to wz. 19 o średnicy 23,5. Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.