dashunt Napisano 1 Grudzień 2014 Autor Napisano 1 Grudzień 2014 Witam,Spotkałem się z informacją, że Gamma i Omega to te same wykrywacze, tyle, że Omega ma wygodniejsze rozwiązanie w postaci pokręteł. Nie ma natomiast między nimi żadnych różnicy w zasięgu. Mógłby ktoś to potwierdzić czy są to po prostu plotki? Posiadam Teknetics Delta + cewka 11. Jest w ogóle sens zmiany na Gamme albo Omegę? Mam na myśli wzrost skuteczność poszukiwań poprzez strojenie do gruntu czy rzekomo większy zasięg...Dzięki za rzeczowe porady:). pozdrawiam!
dashunt Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Napisano 7 Grudzień 2014 Gdyby ktoś kiedyś miał taki dylemat jak ja to odpowiadam: moim warto zmienić Tekneticsa Delta 4000 na Gamma 6000. Na swojej starej i schodzonej miejscówce wykopałem 4 monety, w tym 1/2 silber groschen, ktorego nie miałem jeszcze w kolecji;). Zmieniłem jedynie wykrywacz, cewka jest wciąż ta sama (11 cali).
fuks_ag Napisano 7 Grudzień 2014 Napisano 7 Grudzień 2014 diabeł tkwi w szczegółach, warto się z nimi zapoznać na stronie dystrybutora. Piszę w tym wątku, ponieważ kiedyś uważałem , że nie ma róznicy pomiedzy minelabami xterra 30 a 70 jesli chodzi o zasięg. Jest róznica ( kilka cm dosłownie ale jest).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.