drakes Napisano 9 Listopad 2014 Autor Share Napisano 9 Listopad 2014 Witam prosze o identyfikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakes Napisano 9 Listopad 2014 Autor Share Napisano 9 Listopad 2014 rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 1 Kreuzerhttp://www.sixbid.com/browse.html?auction=1431&category=29920&lot=1299492 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Sprawdź jeszcze datę, nad orłem, bo na załączonych zdjęciach słabo ją widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakes Napisano 15 Listopad 2014 Autor Share Napisano 15 Listopad 2014 dzięki za info ,nie mogłem nigdzie znaleźć co to za moneta,a co do daty to jeszcze nie odczytałem bo sie moczy w olejku ale to jest ta moneta co mi podałeś linka, sory że tak długo nie odpisywałem miałem troszkę pracypozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Listopad 2014 Share Napisano 15 Listopad 2014 Jeżeli się nie mylę to po lewej stronie popiersia widzę w legendzie otokowej chyba literki: CAR ....W legendzie może jest opis: CAR•VI•D•G•R• ... (plus reszta tytulatury) ?Pewnie chodzi o Karola VI Habsburga, arcyksięcia Austrii w latach 1711-1740. można by przyjąć, że on był emitentem tej monety. To zawęziłoby lata emisji przy braku możliwości odczytania z monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakes Napisano 16 Listopad 2014 Autor Share Napisano 16 Listopad 2014 witam, własnie odczytałem date 1712 ,i faktycznie pisze na niej CAR.VI.D itddzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakes Napisano 16 Listopad 2014 Autor Share Napisano 16 Listopad 2014 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakes Napisano 16 Listopad 2014 Autor Share Napisano 16 Listopad 2014 cd.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.