straczek1988 Posted November 9, 2014 Author Share Posted November 9, 2014 witam, jak wyżej, czy po odłączeniu cewki wykrywacz powinien wydawać jakikolwiek dźwięk? mój wydaje przerywany, stały sygnał, po zmniejszeniu czułości na 3/4 mocy piszczenie ustaje. test w szczerym polu, z dala od lini. O co może chodzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
220V Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 Ale po co odłączać cewkę? W jakim celu?Nawiasem mówiąc z tego co pamiętam w wielu instrukcjach użytkowania detektorów widziałem wzmiankę ,że nie należy włączać urządzenia bez podłączonej cewki bo może to spowodować uszkodzenie elektroniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
straczek1988 Posted November 9, 2014 Author Share Posted November 9, 2014 zasięg bardzo spadł, to też dlatego chciałem sprawdzić wtyczkę czy dobrze wkręcona(nie wyłączyłem wykrywacza-mój błąd przyznaje) i wtedy wykrywka zaczęła grać, a chyba tak nie powinno być?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
220V Posted November 9, 2014 Share Posted November 9, 2014 To co piszesz to normalna reakcja sprzętu po odłączeniu cewki - będzie wył jak szalony.Spadek zasięgu może być z różnych powodów.A w ogóle o jakim sprzęcie mówisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
straczek1988 Posted November 9, 2014 Author Share Posted November 9, 2014 aha, to dobrze, bo już się przestraszyłem, że coś się zepsuło. garrett gti Link to comment Share on other sites More sharing options...
straczek1988 Posted November 9, 2014 Author Share Posted November 9, 2014 ale też z drugiej strony wcześniej miałem garretta 250, później 350 i też zdarzały mi się podobne praktyki to wtedy po odłączeniu kabla była zupełna cisza, a tu nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.