straczek1988 Napisano 9 Listopad 2014 Autor Napisano 9 Listopad 2014 witam, jak wyżej, czy po odłączeniu cewki wykrywacz powinien wydawać jakikolwiek dźwięk? mój wydaje przerywany, stały sygnał, po zmniejszeniu czułości na 3/4 mocy piszczenie ustaje. test w szczerym polu, z dala od lini. O co może chodzić?
220V Napisano 9 Listopad 2014 Napisano 9 Listopad 2014 Ale po co odłączać cewkę? W jakim celu?Nawiasem mówiąc z tego co pamiętam w wielu instrukcjach użytkowania detektorów widziałem wzmiankę ,że nie należy włączać urządzenia bez podłączonej cewki bo może to spowodować uszkodzenie elektroniki.
straczek1988 Napisano 9 Listopad 2014 Autor Napisano 9 Listopad 2014 zasięg bardzo spadł, to też dlatego chciałem sprawdzić wtyczkę czy dobrze wkręcona(nie wyłączyłem wykrywacza-mój błąd przyznaje) i wtedy wykrywka zaczęła grać, a chyba tak nie powinno być??
220V Napisano 9 Listopad 2014 Napisano 9 Listopad 2014 To co piszesz to normalna reakcja sprzętu po odłączeniu cewki - będzie wył jak szalony.Spadek zasięgu może być z różnych powodów.A w ogóle o jakim sprzęcie mówisz?
straczek1988 Napisano 9 Listopad 2014 Autor Napisano 9 Listopad 2014 aha, to dobrze, bo już się przestraszyłem, że coś się zepsuło. garrett gti
straczek1988 Napisano 9 Listopad 2014 Autor Napisano 9 Listopad 2014 ale też z drugiej strony wcześniej miałem garretta 250, później 350 i też zdarzały mi się podobne praktyki to wtedy po odłączeniu kabla była zupełna cisza, a tu nie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.