szczepek3er Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 Witam.Koledzy mam pytanie, czy w okolicach miejscowości Rataje (okolice Wąchocka) były jakieś działania wojsk niemieckich lub rosyjskich w 1945? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepek3er Napisano 28 Październik 2014 Autor Share Napisano 28 Październik 2014 Wczoraj i dziś co nieco szukałem w sieci na ten temat, ale niestety nic. Dodam, że szczególnie interesują mnie niemieckie dywizje pancerne w styczniu 45' w tym rejonie. Jedynie co mi przychodzi na myśl to 20 Dywizja Grenadierów Pancernych, ale ta zaś chyba tylko się wycofywała szosą ze Starachowic na Skarżysko-Kamienną bez żadnych walk w tym rejonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Październik 2014 Share Napisano 28 Październik 2014 Ze zmotoryzowanych w tym rejonie to tylko elementy 20 DGrenPanc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepek3er Napisano 28 Październik 2014 Autor Share Napisano 28 Październik 2014 Dzięki za odpowiedź bjar_1, upewniłeś mnie co do jednostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Październik 2014 Share Napisano 28 Październik 2014 Jeśli chodzi o pojazdy pancerne, to w okolicach mogły pałętać się jeszcze sztugi z batalionów ppanc. cofających się znad Wisły dywizji piechoty. Sprawdź maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.