soprano_op Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 Witam!Wczorajsza znajda,stara droga przez Bug,lubelskie,ogólnie przegląd ostatnich trzystu lat.Nie wiedziałem totalnie cóż to za cudo,wpisałem w g...ach trzy armaty na guziku i wyskoczyło Royal Army Ordnance Corps.W grafikach niestety identycznego guziora nie znalazłem.Zakładam,że pochodzi z połowy XIX wieku.Korpus ten zajmował się zaopatrzeniem wojska.Jedyna możliwość obecności tego korpusu na wschodniej ścianie to wojna krymska.Gdzieś tam wyczytałem,że w czasie wojny krymskiej korpus ten liczył 234 oficerów.Guzior ma resztki złocenia,więc zakładam,że należał do oficera.Zapomniałem podać średnicy 22 mm.Proszę o wszelkie możliwe informacje dot,przedmiotu,myślę,że jest ciekawy i rzadki.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 avers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 revers,brak napisów,czegokolwiek.Guzik prawdopodobnie pogryziony" w epoce.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 ok.znalazłemhttp://www.colchestertreasurehunting.co.uk/militarynamedregiments.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 Więc okres wojen napoleońskich,artyleria.Pewnie jakiś brytol zaplątał się z żabojadami idąc na ruskiego.Jeżeli możecie coś dodać to bardzo proszę.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejBr Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 Akurat wczoraj koledzy z Białorusi o takim rozprawiali http://belklad.by/forum/viewtopic.php?f=23&t=74641 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.