Kyrsons Napisano 23 Październik 2014 Autor Share Napisano 23 Październik 2014 Witam, mam pytanie odnośnie czysczenia tej monetki, czy jest w ogóle sens? czy coś z tego wyjdzie więcej? moczenie w oliwce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 23 Październik 2014 Autor Share Napisano 23 Październik 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 Oliwa tu niewiele da, bo ze zdjęć wydaje mi się, że to ten rodzaj patyny, który nie zawiera ziarnistości podłoża. Szkoda tylko, że są nieciągłości.Zależy jak bardzo zależy Ci na monecie. Po dokładniejszych oględzinach, czy patyna nie jest krucha, spróbowałbym wody utlenionej i kontrolował proces (kilka kąpieli, kilka płukań). Jeśli patyna jest krucha, to zostawiłbym w takim stanie jakim jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 24 Październik 2014 Autor Share Napisano 24 Październik 2014 Ok, dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 Cokolwiek byś tu nie zrobił, będzie tylko ubywać, a nie przybywać. Moneta na swój sposób jest czytelna, bardziej czytelna nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 25 Październik 2014 Autor Share Napisano 25 Październik 2014 Też tak myślę :) Dzięki za rady Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.