tankietka Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Druga strona żetonu. Odczytałem pierwszy i ostatni wers: HEHAM I TBOEMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 może coś takiego? porównaj...http://pl.wikipedia.org/wiki/Medal_Pami%C4%85tkowy_za_Wojn%C4%99_Rosyjsko-Tureck%C4%85_1877-1878 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankietka Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 НЕ НАМЪ, НЕ НАМЪ, А ИМЕНИ ТВОЕМУ" - ( Nie nam, nie nam, ale w imię twoje) tekst się zgadza, tylko na przedstawionym przez ze mnie brak jest gałązek wawrzynu. Z drugiej strony jest rok 1812" oraz znak oka opatrzności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 tankietka, a tak w ogóle to poproś o przeniesienie tematu do działu Medale..." bo zasilisz Dołek".pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankietka Napisano 9 Październik 2014 Autor Share Napisano 9 Październik 2014 Dziękuję za podpowiedź.Dzięki tłumaczeniu napisu udało mi się odnaleźć informację o, jak się okazało medalu: W upamiętnienia wojny 1812 roku "ru.wikipedia.org/wiki/Медаль_«В_память_Отечественной_войны_1812_года Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 9 Październik 2014 Share Napisano 9 Październik 2014 znalazłem coś takiego...http://medalirus.ru/pamyatnie-medali/pamyat-100-otech-voyna-1812-p.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankietka Napisano 10 Październik 2014 Autor Share Napisano 10 Październik 2014 Tak, wczoraj na małym wypadzie po łące. Znaleziony przeze mnie medal,jak wynika z Twojego linka to medal dla kobiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.