Dzień dobry, prosiłabym o pomoc - chciałabym uzyskać nowe informacje dotyczące mojej kulbaki - np. z jakiego okresu pochodzi (z tego co poczytałam na forum prawdopodobnie lata 50/60, może później, chciałabym się upewnić)? Prosiłabym również o pomoc w odczytaniu (może ktoś już się z takim oznaczeniem spotkał) symbolu na jednej z drewnianych ław kulbaki.
Kulbaka posiada następujące oznaczenia: - PZPATiR - czy ktoś może wie, jakie jest dokładne rozwinięcie tego skrótu? - WKS Legia Warszawa; - Symbol na ławie - odczytałam Gródek Konna", nie mogę odczytać napisów na bokach trójkąta; - 89 - czy chodzi o numer wzoru kulbaki?
Czy popręg sznurkowy jest oryginalny, czy do takich modeli był popręg skórzany?
Pytanie
ania13b
Dzień dobry,
prosiłabym o pomoc - chciałabym uzyskać nowe informacje dotyczące mojej kulbaki - np. z jakiego okresu pochodzi (z tego co poczytałam na forum prawdopodobnie lata 50/60, może później, chciałabym się upewnić)? Prosiłabym również o pomoc w odczytaniu (może ktoś już się z takim oznaczeniem spotkał) symbolu na jednej z drewnianych ław kulbaki.
Kulbaka posiada następujące oznaczenia:
- PZPATiR - czy ktoś może wie, jakie jest dokładne rozwinięcie tego skrótu?
- WKS Legia Warszawa;
- Symbol na ławie - odczytałam Gródek Konna", nie mogę odczytać napisów na bokach trójkąta;
- 89 - czy chodzi o numer wzoru kulbaki?
Czy popręg sznurkowy jest oryginalny, czy do takich modeli był popręg skórzany?
Dziękuję za pomoc.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.