AdM71 Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 Witam :) mam problem z identyfikacją tej, najprawdopodobniej plomby. Czy ktoś z Was może mi pomóc i napisać coś więcej o tym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdM71 Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 druga strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weles Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Plomba kolejowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdM71 Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 Dzięki wielkie :) mógłbyś mnie nakierować gdzieś, gdzie powiększyłbym swoją wiedzę na temat tych plomb ? roczniki, pochodzenie itp ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weles Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Trochę tu-> http://odkrywca.pl/plomby-olowiane-i-nie-tylko-,652153.html -a potem wpisz w forumową wyszukiwarkę np.>plomby< i będzie trochę do poczytania.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdM71 Posted September 29, 2014 Author Share Posted September 29, 2014 super sprawa ! kilka stron przeglądnąłem już wcześniej, chcąc znaleźć tą swoją, teraz za biorę się za przeglądanie pozostałej części :) może uda się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat tejże plomby :) pozdrawiam i dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdM71 Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 Za wiele nie udało mi się znaleźć jeśli chodzi o tę plombę... jedyna wzmianka na temat Ross ( tak jak pierwszy wyraz na plombie) to :*Z wyłączeniem prowincji Ross (Antarktyda) PS Okupowane Terytorium Palestinian chociaż nie mam pojęcia czy to ma jakikolwiek związek z tym znaleziskiem...Macie jakieś pomysły gdzie mogę coś znaleźć na ten temat, albo czy Wy możecie pomóc w jakiś sposób z opisem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdM71 Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 jeszcze jedna, rewers Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdM71 Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 Z przodu widoczne dwie literki, druga na bank 'P' pierwsza przypomina 'J'. i to tyle z oznaczeń... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.