AdM71 Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Witam :) mam problem z identyfikacją tej, najprawdopodobniej plomby. Czy ktoś z Was może mi pomóc i napisać coś więcej o tym ?
AdM71 Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Dzięki wielkie :) mógłbyś mnie nakierować gdzieś, gdzie powiększyłbym swoją wiedzę na temat tych plomb ? roczniki, pochodzenie itp ? Pozdrawiam
Weles Napisano 29 Wrzesień 2014 Napisano 29 Wrzesień 2014 Trochę tu-> http://odkrywca.pl/plomby-olowiane-i-nie-tylko-,652153.html -a potem wpisz w forumową wyszukiwarkę np.>plomby< i będzie trochę do poczytania..
AdM71 Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 super sprawa ! kilka stron przeglądnąłem już wcześniej, chcąc znaleźć tą swoją, teraz za biorę się za przeglądanie pozostałej części :) może uda się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat tejże plomby :) pozdrawiam i dzięki za pomoc
AdM71 Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 Za wiele nie udało mi się znaleźć jeśli chodzi o tę plombę... jedyna wzmianka na temat Ross ( tak jak pierwszy wyraz na plombie) to :*Z wyłączeniem prowincji Ross (Antarktyda) PS Okupowane Terytorium Palestinian chociaż nie mam pojęcia czy to ma jakikolwiek związek z tym znaleziskiem...Macie jakieś pomysły gdzie mogę coś znaleźć na ten temat, albo czy Wy możecie pomóc w jakiś sposób z opisem ?
AdM71 Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 Z przodu widoczne dwie literki, druga na bank 'P' pierwsza przypomina 'J'. i to tyle z oznaczeń...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.