Skocz do zawartości
  • 0

Koło od Sdkfz?

drwal86

Pytanie

Napisano

Witajcie
W wakacje znalazłem takie oto koło, ale siedzę i siedzę i nie mogę znaleźć pojazdu, do którego to koło mogłoby pasować. Wszystko przez tłoczenia, których nie ma na kole. Znalazłem wątek, że to od Sdkfz 10 w wersji wczesnej ale chyba nie przekonuje mnie to.. Pomoglibyście?
Rozmiar: (550) 45-477 Continental No 806

Uprzedzam, że chyba koło trafi na aukcję, więc nie miejcie mi tego za złe ;) Wszystko zależy od pojazdu, do którego ono było przeznaczone :)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Już miałem się zgodzić, ale zobaczyłem, że Raupenschlepper Ost / Steyr RSO ma 6 prześwitów w kole, więc były większe na to wygląda. To, co ja mam ma 5 :)
Szukam dalej ;/
Napisano
bardzo dziękuję. Musze poszukać zatem dokładniej. Może zatem pasuje do np sdkfz 250, ale któraś fabryka nie tłoczyła pasków... trudna sprawa ;)
Napisano
Nie jestem specjalistą od pojazdów, więc się nie będę mądrował. mogę jedynie pomóc w szukaniu - koła bez przetłoczeń są np. tu
http://en.wikipedia.org/wiki/Sd.Kfz._10
Sd.Kfz. 10/2 i Sd.Kfz. 10/3. Może to nie jest kwestia okresu produkcji ale np. fabryki - według tej strony było ich 7.
Podobne koło bez przetłoczeń jest na tej stronie
http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1309714281/Paging+Thomas+Anderson+about+DML%27s+Sd.Kfz+10+early+road+wheels
piszą o early wheels", więc może jest coś na rzeczy.

pozdrawiam
Napisano

Witajcie
W wakacje znalazłem takie oto koło, ale siedzę i siedzę i nie mogę znaleźć pojazdu, do którego to koło mogłoby pasować. Wszystko przez tłoczenia, których nie ma na kole. Znalazłem wątek, że to od Sdkfz 10 w wersji wczesnej ale chyba nie przekonuje mnie to.. Pomoglibyście?
Rozmiar: (550) 45-477 Continental No 806

Uprzedzam, że chyba koło trafi na aukcję, więc nie miejcie mi tego za złe ;) Wszystko zależy od pojazdu, do którego ono było przeznaczone :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie