jan27 Napisano 18 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Natrafiłem na takie ogłoszenie na wykopie. Pomyślałem, że forum odkrywcy jest odpowiednim miejscem aby taką wiadomość puścić dalej. Nota skierowana do wszystkich ludzi dobrej woli29 sierpnia 2014r. o godz. 11:20 dotarła do Warszawy (PLWAWA) lotnicza przesyłka rejestrowana nr RW601761897CA nadana w Kanadzie 26 sierpnia i zawierająca m.in. Krzyż Monte Cassino nr 11368.Od 29 sierpnia ślad po przesyłce zaginął. Monitoring Poczty Polskiej nie wykazuje istnienia przesyłki. WER Warszawa i Poczta Polska twierdzą, że przesyłka nie dotarła do Polski choć potwierdza to tracking poczty kanadyjskiej, jak i inne niezależne portale przeznaczone do monitorowania przesyłek rejestrowanych, m.in. 17track.netW przypadku napotkania oferty sprzedaży Krzyża Monte Cassino nr 11368 uprzejma prośba powiadomić autora noty. Przedmiotowy Krzyż Monte Cassino będzie pochodził z przestępstwa."Tekst wraz ze zdjęciem:http://www.wykop.pl/ramka/2163604/uwaga-na-krzyz-monte-cassino-nr-11368-blog-vyborg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 27 Lipiec 2015 Share Napisano 27 Lipiec 2015 Tak przez przypadek kliknąłem na ten wątek.Jest epilog:http://vyborg.salon24.pl/659359,uwaga-na-krzyz-monte-cassino-nr-11368-epilog16 września 2014 roku opublikowałem notę Uwaga na Krzyż Monte Cassino nr 11368 powiadamiającą o poszukiwaniach Krzyża.Dnia 30 czerwca 2015 roku poszukiwany Krzyż Monte Cassino nr 11368 został zatrzymany przez funkcjonariuszy KRP 4 Warszawa w Antykwariacie Numizmatycznym Michał Niemczyk przy ulicy Żelaznej 67 w Warszawie.Odnalezienie Krzyża można śmiało przyrównać do odnalezienia przysłowiowej igły w stogu siana. Tym samym zapewnienia Poczty Polskiej jakoby przesyłka zawierająca m.in. przedmiotowe odznaczenie nigdy nie została wysłana z Kanady okazały się nieprawdą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelina_kusmier Napisano 6 Sierpień 2015 Share Napisano 6 Sierpień 2015 Wstyd, żeby rodacy okradali kraj z takich dobrodziejstw. No chyba, że to jakieś volksdeutsch'e nie mające poszanowania dla naszego dziedzictwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.