Edek bomber Napisano 6 Wrzesień 2014 Autor Napisano 6 Wrzesień 2014 Proszę by ktoś zrobił mi test midasem w powietrzu na zasięg... Chodzi mi o mosiężną łuskę 75mm albo większą ... Proszę dać odpowiedź na jakiej wysokości wykrywacz wyraźnie sygnalizuje obecność tego przedmiotu a także na jakiej wysokości daje słaby sygnał ....
Gość Napisano 8 Wrzesień 2014 Napisano 8 Wrzesień 2014 W obecnych czasach zasięg jest o wiele mniej istotny od poprawnej identyfikacji kolor/żelazo.Po trzech dołach metr głębokości w twardej ziemii i tak będziesz miał dosyć i zasięg zredukujesz o połowę, chyba że masz ręce jak Pudzianowski i dużo zapału do kopania. tym można szukac beczek, kowadeł, kanistrów i kanek. W zaśmieconym terenie zajedziesz się na amen, a fanty tej wielkości z 70cm to i garrett at 150 Ci złapie, a mniej się namęczysz machają cnim lewo - prawo.
Edek bomber Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Napisano 8 Wrzesień 2014 No nie wiem czy zasięg jest nieistotny ... Może dla ludzi co szukają kolorki i nie chcą kopać dołów to tak ale dla ludzi szukających militarki tak jak ja to zasięg ma znaczenie
miler80 Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 Obecnie lasy są wyczyszczone na cacy od cenniejszej militarki do głębokości ok. 40-50 cm, chcesz coś konkretnego znaleźć trzeba głębiej niestety sięgać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.