HASAG40 Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2014 witam panowie i panie mam taka monetkę wiem że to 6 groszy dla prus pod zaborem rosyjskim z 1761r ale nic więcej nie wiem na jej temat ponieważ nie mogę nigdzie w necie poszukać podobnej chodzi mi głównie o rożnice orła oraz popiersia Elżbiety ale najdziwniejsze jest to ze moja moneta ma małą datę" a wszystkie roczniki które widziałem maja datę dużo większą i to widać gołym okiem.Może ma ktoś dostęp w swoich katalogach do tej odmiany monety lub jakieś stronki gdzie moge poszukać sobie z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2014 rewers małe cyferki w dacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip1601 Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Zerknij na tego szóstaka,wydaje się być taki sam jak twój.http://www.ma-shops.com/hanke/item.php5?id=1251&lang=en Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2014 witaj właśnie że przegladałem te stronki są spore różnice w wizerunku samego orła lecz interesuje mnie bardziej ta mała data nigdzie na żadnym roczniku takich małych cyferek nie widziałem?ale dzięki za pomoc szukam dalej może ktoś się jeszcze wypowie w temacie z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.