ManINBalaclava Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Napisano 31 Sierpień 2014 Proszę o pomoc w rozpoznaniu ... waga dość treściwa lecz nie rozpoznana dokladnie przeze mnie ... na zywo ewidentnie widać cyfrę 3" którą zaznaczyłem i mozna tez dostrzec 1" przed 3" ale nie jestem pewien w 100 % . Pozdrawiam
ManINBalaclava Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Napisano 31 Sierpień 2014 oczywiscie nie spodziewam się cudów w końcu stan mało czytelny .
sirrudi13 Napisano 1 Wrzesień 2014 Napisano 1 Wrzesień 2014 w tym swietle to grosz wyglada jak zloty ;) rzeczywiscie zlota
ManINBalaclava Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Napisano 1 Wrzesień 2014 może ktoś zna złote monety o podobnych średnicach ?
sigis3 Napisano 1 Wrzesień 2014 Napisano 1 Wrzesień 2014 Zanieś ten placek do jubilera, szybko się przekonasz czy to złoto. Dopatrywanie się w tym monety... czysta zabawa, niezbyt poważna.
sigis3 Napisano 1 Wrzesień 2014 Napisano 1 Wrzesień 2014 To chyba samorodek z kosmosu, bo na Ziemi takiej próby nie uświadczysz :) A już szczególnie w monecie. Zabawa w złote" placki rozkręca się... ale to już beze mnie.
ManINBalaclava Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Napisano 1 Wrzesień 2014 TEMAT Zamykam .. a najlepiej jakby Godziwy Administrator usunął całą dyskusję , za stary na zabawy jestem Urząd Probierczy wspomógł moją ciekawość i Dziekuje za chęci do pomocy . Pozdrawiam
torba5 Napisano 2 Wrzesień 2014 Napisano 2 Wrzesień 2014 tylko monety bulionowe posiadają dużą zawartość złota 22 karaty z reguły choć 24 karatowe też są bite a na Krugerranda to to nie wygląda :)trochę Pan poszedl po bandzie
szczurek_1979 Napisano 3 Wrzesień 2014 Napisano 3 Wrzesień 2014 kol.Torba...BULIONOWA moneta?? to ta z kamisu czy knora? ;)sorry za OT ;) nie mogłem się powstrzymać ;)przepraszamszczurek
torba5 Napisano 3 Wrzesień 2014 Napisano 3 Wrzesień 2014 z chipsów ......a google nie bolą ale jak sie woli bredzić ...http://pl.wikipedia.org/wiki/Moneta_bulionowahttp://www.mennicawroclawska.pl/product-pol-5-Krugerrand-1-Uncja-Zlota.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.