SNOOK3R Napisano 19 Sierpień 2014 Napisano 19 Sierpień 2014 Panie warmiak1955, proszę o nie wprowadzanie ludzi w błąd. To są koła od kopaczki, swego czasu zjadłem zęby na naprawie tego u kochanej babci :) Spojrzy Pan na zdjęcie autora tematu oraz moje co wrzuciłem wyżej. Jak tego będzie mało zawsze są google. I na koniec niech Pan nie zapomina o różnych modelach tego urządzenia. Pozdrawiam
owieczka Napisano 20 Sierpień 2014 Autor Napisano 20 Sierpień 2014 jeszcze jednio zdjęcie na pewno od kopaczki tylko niewiadomo jakiej produkcji i jaki model
SNOOK3R Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Jest to koło od maszyny rolniczej. Konkretnie od poniemieckiej kopaczki do kartofli. Firmy LANZ. Nie wiem tylko czy to model zaprzęgany do koni czy do traktora.
tomala_kikol Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Maszyna rolnicza. Koło napędowe. Co w ten deseń: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopaczka_do_ziemniak%C3%B3w#mediaviewer/Plik:Lanz_LK30.jpg
owieczka Napisano 18 Sierpień 2014 Autor Napisano 18 Sierpień 2014 tak przypuszczałem,koło znalezione na byłym terenie wojskowym wiec chciałem mieć pewność przed wywiezieniem na złom czy to nie od jakiejś armaty.
Pytanie
owieczka
Od czego pochodzi to koło?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.