Robson 44 Napisano 16 Sierpień 2014 Autor Napisano 16 Sierpień 2014 Witam wszystkich zainteresowanych wątkiemOd kilku lat jestem właścicielem Fishera F4 nie jestem asem w wykrywaniu, ale lubię czasami pójść z moim synkiem i pobawić się, wykrywką. W tym roku chciałem pomóc koledze w wyszukaniu jakiejś pierdoły okazało się, że nie mogę go odpalić zmieniłem baterię na nowe i nic zawiozłem go do znajomego elektronika chłop dłubie w RTV i radzi sobie dobrze natomiast z wykrywką się poddał powiedział, że na jednej baterii się odpala. Zabrałem do domu zacząłem sam dłubać, ale nie inwazyjnie w elektronikę wyciągnąłem wtyczkę cewki włożyłem drugą baterię sprzęt się odezwał, ale wkładając wtyczkę wyłączał się zacząłem kręcić przewodem przy cewce w końcu zdjąłem przewód zakręcony na ladze łączącej elektronikę z cewką szukałem pod palcami jakiegoś wyczuwalnego przerwania lub innego uszkodzenia przewodu po stwierdzeniu, że chyba wszystko ok. nawinąłem go z powrotem na lagę i włączyłem elektronika odpaliła. Już miałem banana na gębie, ale zbliżając cewkę do podłogi za świerkał i się wyłączył włączając go kilka razy i kombinując z ustawieniami zobaczyłem, że jedynie na Pin point potrafi pracować nawet kilka minut wyłapując poprawnie fanty podkładane mu pod cewkę.Może ktoś z kolegów ma jakieś rozwiązanie na ten problem, a jak już serwis to gdzie Viking VAVA: -) czy może znacie kogoś, kto poradzi sobie z tematem a nawet go pod tuninguje sprzęt po gwarancji nigdy nierozbierany kolega elektronik nie chciał go rozbierać wszystko na klej zero śrub jak Chińska zabawka tyle, że za dużą kasę PozdrawiamRobert
IdeL Napisano 16 Sierpień 2014 Napisano 16 Sierpień 2014 Zakładając, że baterie są dobre (jakościowo), jak długo detektor potrafi popracować z odłączoną sondą? Też się wtedy wyłączy? Sprawdź to koniecznie po zakupieniu porządnych baterii. Możliwe, że jest jakieś zwarcie w sondzie lub kablu.IdeL
Pablooos Napisano 16 Sierpień 2014 Napisano 16 Sierpień 2014 Zmień baterie na alkaliczne, problem minie !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.