pir77 Napisano 12 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2014 Czy to jest jakaś pieczęć ? Jeśli nie to co? Uchwyt zwykły metal, głownia z mosiądzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pir77 Napisano 12 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2014 zdjęcie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pir77 Napisano 12 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2014 spód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szrek64 Napisano 12 Sierpień 2014 Share Napisano 12 Sierpień 2014 Pokrętło od lampy naftowej ? Jakaś końcówka od szafki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pir77 Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2014 Pokrętło od lampy to nie jest- za duże, średnica około 4 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pir77 Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2014 Widziałem już coś takiego na Odkrywcy w identyfikacji ale nikt jednoznacznie tego nie zidentyfikował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pir77 Napisano 13 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2014 znalazłem ten wątek : http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=733923#1713361 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 13 Sierpień 2014 Share Napisano 13 Sierpień 2014 Moje luźne skojarzenie to przelotka" dla nici z maszyny do szycia, albo element zdawczy z koła pasowego napędu maszyny, aczkolwiek wtedy brakowałoby jeszcze gumowej otoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 13 Sierpień 2014 Share Napisano 13 Sierpień 2014 Moje luźne skojarzenie to przelotka" dla nici z maszyny do szycia, albo element zdawczy z koła pasowego napędu maszyny, aczkolwiek wtedy brakowałoby jeszcze gumowej otoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZetZet Napisano 13 Sierpień 2014 Share Napisano 13 Sierpień 2014 Pozdrawiam! Przedmiot będący tematem rozważań jest z pewnością uchwytem od żeliwnych drzwiczek z pieca kaflowego. Głównym zadaniem tego przedmiotu jako śruby, było dociśnięcie drzwiczek do paleniska, a miejscem jej zamocowania był nagwintowany otwór w poziomej sztabce zamykającej drzwiczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.