soundgate Napisano 3 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2014 Witam!Proszę osoby o ID jaki okres i coś więcej nt. tej pieczątki. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soundgate Napisano 3 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2014 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soundgate Napisano 3 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2014 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 Podobnych pieczęci używali prawdopodobnie oficerowie w 1 połowie XIX wieku. Mój brat chodząc po napoleońskich miejscówkach wykopał ich kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soundgate Napisano 5 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2014 dzięki za odpowiedz, ja wykopałem w miejscówce w której 80% to carskie fanty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Zwykła pospolita pieczątka z monogramem z liter gotyckich więc niemiecka lub austriacka.Używać ją mógł każdy ,który miał imię i nazwisko zaczynające się na te litery,że to był wojskowy to tak jak wróżenie z fusów.Okres druga połowa XIX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.