ALG Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Próba ze spinki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Poniedziałkowy hiciorek z przyjaznej czeskiej ziemi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2015 J.w. Pozdrawiamy Odkrywców :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 12 Kwiecień 2015 Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Sobotnie znajdkiobrączki gołebi-DDR 1978 i PL 1961,troche leciwetroche fenoli kilka PRL-ków ,srebrna 1 markówka Ciekawostką jest 5 centymów z 1855,pruskie guziki,blaszka z kwiatkiem ,naparstek klamra paska i klamerka chyba z szelek ,jakaś fałka nie wiem z czego ,ruska oznaka specjalisty , malutka wpinka idzie do ID i to coś jak celownik jest chyba z kuchenki,naparstek no i zwłoki karabinu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 12 Kwiecień 2015 Share Napisano 12 Kwiecień 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Fajne znajdki co to jest na 2 foto wygląda na jakąś wiatrówkę przedwojenną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Z soboty, miejscownika mocno przekopana ale jeszcze coś wychodzi:Klamra SARosyjski kociołek, zabrany tylko dlatego, że ma ręczne wyskrobane NND" - muszę jeszcze dokładnie odczytaćOczywiste była masa złomu typu saperki, resztki skrzyń amunicyjnych, gąsienica itp..Fenoli nie pokazuje z ciekawszych 50fening te rzadsze mennica A 1924 (trafienie kolegi), pola obsiane więc głownie spacer po lesie :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Koledzy zidentyfikowali to jako zwłoki wiatówki (foto2)Jestem ciekaw czy ktoś na opolszczyźnie trafił boratynki lub inne a nie tylko fenole i fenole , mnie trafił sie 1 haller, 5 centymów i jeszcze coś co musze zidentyfikowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnamamba Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Pytasz konkretnie o boratynki czy cokolwiek poza fenolami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 18 Kwiecień 2015 Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Mi się trafiały jakieś czeskie, kiedyś pod lasem wykopałem 5 euro ;] poszło na wymianę hehe.Zdarzało mi się wykopać wrześniowe ammmo mauser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 18 Kwiecień 2015 Share Napisano 18 Kwiecień 2015 a no i ruskie kopiejki, austryjackie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daar Napisano 18 Kwiecień 2015 Share Napisano 18 Kwiecień 2015 chodziło mi o ciekawostki nie związane z tymi terenami, którymi dla przykładu są boratynki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnamamba Napisano 18 Kwiecień 2015 Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Jak masz na myśli mausery z orzełkiem to też nakopałem ich sporo. Co do monet poza fenolami to hallery, krajcary, silber grosiki, polskie międzywojenne, części talarków, a nawet ein thaler. Boratynki niestety nie trafiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 18 Kwiecień 2015 Share Napisano 18 Kwiecień 2015 To ci ciekawostka pozycje odry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 18 Kwiecień 2015 Share Napisano 18 Kwiecień 2015 jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 Witam ponownie, zaległe drobiazgi. Wśród nich min. szeląg grubasa i francuski medal fundacji na rzecz sierot po strażakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 kilka guzików :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 kolejny miks :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 kilka sreberek oraz 4 halerze (prawdopodobnie nyskie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 Mix z ostatniego weekendu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALG Napisano 11 Maj 2015 Autor Share Napisano 11 Maj 2015 Na koniec medalik zrobiony z 20 krajcarów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.