odkrywca19971998 Napisano 31 Lipiec 2014 Autor Napisano 31 Lipiec 2014 wymiary 19 cm na 22,5 cm wys.13 cm rączka wykonana jest z czarnego tworzywa łączona jest na jaskółczy ogon chyba był w niej zamek na kluczyk lecz jest wyrwany w środku wyklejana był jakimś materiałem prosze o informacje na temat tego znaleziska
lex Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 przedstawiłeś zbyt mało informacji , dodaj zdjęcie wnętrza , jakim materiałem była wyłożona i tp. na moim zdjęciu np: skrzynka wykonana z drewna olchowego , wyłożona filcem używana przez pracowników sądowych w okresie II RP ..... .Przedmioty tego typu były do siebie bardzo podobne natomiast miały bardzo różne przeznaczenie , ważne aby zgromadzić jak najwięcej informacji o jego ewentualnym właścicielu lub użytkowniku w przeciwnym razie identyfikacja może okazać się niemożliwa
odkrywca19971998 Napisano 31 Lipiec 2014 Autor Napisano 31 Lipiec 2014 Dziękuje za odpowiedz dodaje zdj środka starsza osoba od której ja mam twierdziła że podczas II wojny św. służyła do przenoszenia przyborników do karabinu mg nawet coś tam pisze ołówkiem
Pytanie
odkrywca19971998
wymiary 19 cm na 22,5 cm wys.13 cm
rączka wykonana jest z czarnego tworzywa łączona jest na jaskółczy ogon chyba był w niej zamek na kluczyk lecz jest wyrwany w środku wyklejana był jakimś materiałem prosze o informacje na temat tego znaleziska
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.