bago Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2014 Witam. Znalazłem wpinkę w środku znajduj się orzeł i napis suum cuique. Doszedłem że ma to coś wspólnego z Orderem Czarnego Orła.Zastanawiam się gdzie był noszony? Średnica 27mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bago Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2014 Druga strona. Widać dwa ślady po mocowaniu. Wpinka zrobiona jest z dwóch cześci. Środek wciśnięty i zagięty w gwiezdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uve1985 Napisano 30 Lipiec 2014 Share Napisano 30 Lipiec 2014 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=176427Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bago Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2014 Gwiazdy jakie znalazłem na forum mają około 8cm i pochodzą od pikielhauby. Moja jest mała około 3cm. Zastanawiam się gdzie była noszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 30 Lipiec 2014 Share Napisano 30 Lipiec 2014 Na przykład na wąsie rękojeści szabli w pułkach gwardii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.