TMW Napisano 24 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2014 Przedstawiam fotografię emblematu z czapki niemieckiej (?), z którą spotkałem się parę dni temu w rejonie Przełęczy Dukielskiej (Podkarpacie).Emblemat to dwa pęki liści wawrzynu (?) przewiązane w dolnej części; na nich dwie skrzyżowane w poziomie szable, ostrzami do góry. Daszek z szerokim wieńcem liści dębu.Kolor feldgrau, wszystkie zdobienia aluminium, guziki mocujące pasek tłoczone „w groszki”; na spodzie denka kieszonka na dane posiadacza z napisem drukowanym Namei rozmiar 58 1/2 – podpisana ręcznie nazwiskiem Schnitze.Nie sądzę, by była to czapka Wehrmachtu; raczej jakiejś umundurowanej służby cywilnej.W przeszukanych przeze mnie danych internetowych żadnych danych nie znalazłem.P o m o c y !TMW, Krosno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 24 Lipiec 2014 Share Napisano 24 Lipiec 2014 Na Forum są działy tematyczne, które komuś i czemuś służą.Proponuję się z tym najpierw zapoznać - potem zakładać wątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.