Skocz do zawartości

X terra 705 zmiana cewki

wzllubin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Chodzę z x terrka od około roku i planuje zmienić cewkę. CHodze tylko za drobnica, militarkę zbieram tylko jak się trafi. Obecnie chodzę z dd 10,5 7,5khz. Chciał bym zmienić na jakaś cewkę na drobnice. Zastanawiam się nad nel tornado oraz cewka dd 10,5 18khz. Proszę o pomoc w wyborze, a może coś innego doradzicie. Dziękuje i pozdrawiam.
Napisano
i wystarczy:) ewentualnie cewkę dd eliptyczną -lżejsza od okrągłej(możesz 18,75 na drobnicę), co do większych cewek to odczujesz wagę i bez pomocy kreta się nie obejdzie.
Ps niedawno był temat dot częstotliwości przy xterrach zdania podzielone 18,75 bardziej dokładne ale zmniejsza się zasięg.
Ja działam na 505 z cewką dd 10,5 7,5kHz( wcześniej na koncentryku cc 9 7,5)
Jedyne co chciałbym sprawdzić to właśnie cewkę eliptyczną minelaba.
Napisano
ja mam dwie cewki standardową okrągłą i dokupiłem okrągłą 18,75 kHz. zasięg się zmniejszył ale czułość wzrosła. trafił mi się kiedys rozorany na polu depozyt monet same pfennigi(1,2,5,10,50) oraz 1/2 marki i 1 marka (srebro)

standardową cewką wyciągnąłem wszystko srebro (ok 60 szt) i 0,5kg miedzi aluminium i cynku, z cewką 18,75 kHz doszło jeszcze sporo szajsu którego standardowa cewka nie widziała natomiast srebro już się nie trafiło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie