Kyrsons Napisano 20 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2014 Witam, udało mi się zidentyfikować monetke jako Marka Aureliusza ale nie wiem czy to rzadkie znalezisko, możecie pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 20 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2014 Druga strona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 21 Lipiec 2014 Share Napisano 21 Lipiec 2014 poszukaj u Lucjusza Werusa (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 21 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2014 http://www.beastcoins.com/RomanImperial/III/Commodus/Commodus.htm 3 moneta od dołu, tak jak już napisałem wcześniej interesuje mnie jej rzadkość czy ktoś coś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunek72 Napisano 24 Lipiec 2014 Share Napisano 24 Lipiec 2014 Denary tzw. konsekracyjne należa do monet okolicznościowych i z reguły są nieco rzadsze niż większość pozostałych emisji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 25 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2014 Dzięki za odpowiedź, teraz będę dążył do tego czym sa denary konsekracyjne :D a może wiecie z jakiej okazji została wybita? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 25 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2014 dodam że średnica to 17-18mm, może kogoś zainteresuje to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunek72 Napisano 25 Lipiec 2014 Share Napisano 25 Lipiec 2014 Adres strony: http://www.histurion.pl/historia/starozytnosc/rzym/divus_caesar.htmlOd szóstego akapitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyrsons Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Dzięki wielkie kolego wiele mi to wyjaśniło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.