Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki pieniądz. (Polska; okupacja)

Gość Castillion

Pytanie

Napisano
W moim posiadaniu jest taki banknot:
http://www.pbase.com/image/27279385
Chcialbym wiedziec ile jest wart (nie zamiezam go sprzedawac);
Pytam z ciekawosci bo na Allegro jest identyczny za skromne 1500 pln... Jakos nie chce mi sie wiezyc ze jest to tyle warte. Prosze sie ze mnie nie smiac, nie znam sie na numizmatyce. :)

Pozdrawiam.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W moim posiadaniu jest taki banknot:
http://www.pbase.com/image/27279385
Chcialbym wiedziec ile jest wart (nie zamiezam go sprzedawac);
Pytam z ciekawosci bo na Allegro jest identyczny za skromne 1500 pln... Jakos nie chce mi sie wiezyc ze jest to tyle warte. Prosze sie ze mnie nie smiac, nie znam sie na numizmatyce. :)

Pozdrawiam.
Napisano
Hahaha!!!! kogoś pogrzało na Allegro , to jest bardzo pospolity banknot , żeby chociaż miał serie A i pierwsze cyfry " to może byłby troche wart ale ten jest wart ok 5 zł najwyżej , ja bym nie dał nawet 2 zł za to
pozdrawiam
Napisano
hehehe tak tez myslalem :] Dzieki za szybka odpowiedz.
Napisano
Ps . Z ciebie się akurat nie smieję tyjko z sprzedającego na allegro . Ja zbieram banknoty i wiem że tego jest strasznie dużo .
Napisano
Spoko :)

Jedna sprawa:
na tej aukcji jest taki opis:
9714.
Generalna Gubernia
20 zlotych, 1.03.1940
seria AB 000000
Literatura: Milczak nie notuje serii dwuliterowej"

Jesli dobrze kombinuje to jak skonczyly sie numery serii A powstala seria AB ? Pytam z ciekawosci.
Napisano
Te zera dużo podnoszą wartość , ale aż takim ekspertem to ja nie jestem aby coś takiego wycenić. musi się wypowiedzieć ktoś inny na ten temat.
pzdr
Napisano
sprzedajacym ktorego pogielo jest - Warszawskie Centrum Numizmatyczne. co jak co ale oni sie chyba znaja na rzeczy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie