Mruk Napisano 14 Lipiec 2014 Autor Napisano 14 Lipiec 2014 WitamMam pytanie, gdzie najlepiej się udać, żeby dowiedzieć się o historii mojej nieruchomości, tj poprzedni właściciele(księgi wieczyste-gdzie?)kto mieszkał,kto się urodził, kto zmarł i jeśli jest taka możliwość ogólna historia co mogło tutaj się dziać, interesuje mnie okres około tak do 100-150 lat wstecz. Starsi sąsiedzi wszyscy nie miejscowi także pierwsza myśl odpada:)Pozdrawiam
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 Sąd wydział ksiąg wieczystychUrząd stanu cywilnegoParafiapozdro!
Mruk Napisano 14 Lipiec 2014 Autor Napisano 14 Lipiec 2014 Parafia, a jeśli byli wyznania mojżeszowego bo tak na 100% jest, to gdzie tego szukać? Gminy Żydowskiej u mnie już dawno nie ma, a jakby była to by powiedzieli? ;)
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 IPN - Historia żydów polskichŻydowski Instytut Historyczny - Archiwumhttp://www.jhi.pl/archiwum/zbiory_archiwumMożesz też spróbować Sztetlpozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.