Mruk Napisano 14 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2014 WitamMam pytanie, gdzie najlepiej się udać, żeby dowiedzieć się o historii mojej nieruchomości, tj poprzedni właściciele(księgi wieczyste-gdzie?)kto mieszkał,kto się urodził, kto zmarł i jeśli jest taka możliwość ogólna historia co mogło tutaj się dziać, interesuje mnie okres około tak do 100-150 lat wstecz. Starsi sąsiedzi wszyscy nie miejscowi także pierwsza myśl odpada:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2014 Share Napisano 14 Lipiec 2014 Sąd wydział ksiąg wieczystychUrząd stanu cywilnegoParafiapozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 14 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2014 Parafia, a jeśli byli wyznania mojżeszowego bo tak na 100% jest, to gdzie tego szukać? Gminy Żydowskiej u mnie już dawno nie ma, a jakby była to by powiedzieli? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2014 Share Napisano 14 Lipiec 2014 IPN - Historia żydów polskichŻydowski Instytut Historyczny - Archiwumhttp://www.jhi.pl/archiwum/zbiory_archiwumMożesz też spróbować Sztetlpozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.