Skocz do zawartości
  • 0

dwie skrzyneczki-wojskowe?niemieckie?

mhulka

Pytanie

Napisano
trafiły się dwie takie oto skrzyneczki proszę o id ta mniejsza ciekawa ze względu na skośny jeden narożnik i dolną krawę też ze skosa oraz szfladkę z dostępem z zewnątrz wymiary szer.x wys.x głęb.duża 69,5x23,5x40 mała 39,5x30x35

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no widzę że niezły orzech sam dużo szukałem i nic -uchwyty identyczne jak z podanego linku więc na 99%niemiec tylko od czego?w dużej brak śladów przegród w środku ale mała ma metalową szufladkę o na wysokości górnej części szufladki dookoła skrzynki ramka z ok 1cm listewek-podwójne dno?
Napisano
no widzę że niezły orzech sam dużo szukałem i nic -uchwyty identyczne jak z podanego linku więc na 99%niemiec tylko od czego?w dużej brak śladów przegród w środku ale mała ma metalową szufladkę o na wysokości górnej części szufladki dookoła skrzynki ramka z ok 1cm listewek-podwójne dno?
Napisano
trafiły się dwie takie oto skrzyneczki proszę o id ta mniejsza ciekawa ze względu na skośny jeden narożnik i dolną krawę też ze skosa oraz szfladkę z dostępem z zewnątrz wymiary szer.x wys.x głęb.duża 69,5x23,5x40 mała 39,5x30x35
Napisano
jakieś sugestie?pomysły?wykonanie raczej nie ruskie -staranne i dokładne-zamknięcia działają no i ten nietypowy skośny narożnik i krawędż jakby miało by być gdzieś włożone na styk-brak miejsca-może z pojazdu
Napisano
Witam
Rzeczywiście chyba żaden uski" nie wymyśliłby tak optymalnych kształtów , i jeszcze po latach wszystko działa, nie zawodnie ? To nie może być ruskie , w/g mnie to kufry podróżne do samochodu :
http://3.bp.blogspot.com/-s1ZYllbn7hY/T9KOrGkjhrI/AAAAAAAAN9Y/KBaVP6QARKs/s1600/1925+Mercedes+D+-+Torpedo+6+places+-+Type+15++70.jpg
pewno zaprojektował je Louis Vuitton w początkowych latach XX w . Ruskie to pewno były tylko drewnojady które , bez szacunku zaczęły je żreć.
pzd.
krydon
PS. Moja opinia jest prywatna , proszę się na nią nie powoływać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie