NorbertN Napisano 13 Lipiec 2014 Autor Napisano 13 Lipiec 2014 Chciałbym iść z postepem swojego dośwaidczenia i zakupić nowy sprzęt. obecnie mam PROximę v.2, ale zastanawiam się nad zakupem Argo.Jakie są wasze opinie z doswiadczeń z pracy Argo?Pociąga mnie cewka DD w Agro. Z tego co powiedział mi Pan Rutyna - cewka DD najlepiej pracuje w Agro.Mile widziane opinie. :)Pozdraiwam.
cheetah Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Argo ogólnie to niezły wybór - jeszcze oczywiście wiele zależy od kasy przeznaczonej na rozkurz i tego, co się chce głównie kopać.
NorbertN Napisano 13 Lipiec 2014 Autor Napisano 13 Lipiec 2014 Widzę, że sprzedać v2 będzie ciężko. Ale czy się połaci? Jest dość spora różnica w tych dwóch detektorach w ich pracy?Jak polecacie - brać - czy nie brać? Sezon zaczynmam od jesieni, teraz nie chodzę.
cheetah Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Moim zdaniem jeśli lubisz poszukiwania to bardziej niż warto. Powiedzmy nawiązując do samochodów - Proxa to zwykły kompakt, a Argo to duża limuzyna. I jednym i drugim można jechać, ale tym drugim komfortowo... ;)A poważniej - nie ma porównania w osiągach i skuteczności Argo do Proxy, na korzyść Argo, rzecz jasna.Jeszcze jedna sprawa, jeśli interesuje cię głównie drobnica kolorowa, to masz jeszcze bardzo poważną alternatywę dla Argo - drobnicową Optimę Rutusa. Najważniejsze: dla typowego poszukiwania (lasy, pola, łąki, itd...) - niezależnie, który model Rutusa - ZAWSZE z cewką DD29. Idź na rutus.com.pl - tam sobie poczytasz do woli o róznicach i specyfice poszczególnych typów.
Szukanko Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 Kolega cheatach pomylił adres forum o którym myślał i podał adres producenta :) Prawidłowy adres to rutusowiec.com.pl
NorbertN Napisano 14 Lipiec 2014 Autor Napisano 14 Lipiec 2014 Dzięki Panowie! Nie znałem dotychczas tych stron.Latam z PROximą jakiś sezon. Na standardowej cewce. Jestem z niej w pełni zadowolony, ale tyle się ostatnio naoglądałem na YT i naczytałem o Argo... Fascynacja ;)
NorbertN Napisano 14 Lipiec 2014 Autor Napisano 14 Lipiec 2014 Dwa koła to jednak jest trochi kasy.Moja dziewczyna wyraziła chęć polatania z Rutusem :) Może jej PROximę odstąpię... ;)
alex_2013 Napisano 15 Lipiec 2014 Napisano 15 Lipiec 2014 sam bym wział argo 3 z dd 29...gdyby nie etrack:)
Tomb750 Napisano 21 Lipiec 2014 Napisano 21 Lipiec 2014 Sam zamieniłem v2 na Argo 3 co prawda z cewką standardową a nie dawno dokupiłem 23DD i jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Jeśli masz 2 tys. to bierz koniecznie z cewką 29DD. Jak pisze Szukanko : rutusowiec.com.pl i wszystko jasne !
tomcruss Napisano 23 Lipiec 2014 Napisano 23 Lipiec 2014 Tak jak napisali powyżej Koledzy nie zastanawiaj się i bierz Argo, mam swoje od jesieni poprzedniego roku, kopałem prawie przez ten cały okres do dnia dzisiejszego i Argo oczywiście z cewką DD29 wymiata. Mam tez proxe v2 ale nie ma porównania z Argo tym bardziej , że Argo ma wiele użytecznych funkcji w tym filtry. Nie zastanawiaj się tym bardziej , że masz doświadczenie z Rutusem:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.