Skocz do zawartości

Argo czy v2?

NorbertN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałbym iść z postepem swojego dośwaidczenia i zakupić nowy sprzęt. obecnie mam PROximę v.2, ale zastanawiam się nad zakupem Argo.
Jakie są wasze opinie z doswiadczeń z pracy Argo?
Pociąga mnie cewka DD w Agro. Z tego co powiedział mi Pan Rutyna - cewka DD najlepiej pracuje w Agro.
Mile widziane opinie. :)
Pozdraiwam.
Napisano
Argo ogólnie to niezły wybór - jeszcze oczywiście wiele zależy od kasy przeznaczonej na rozkurz i tego, co się chce głównie kopać.
Napisano
Widzę, że sprzedać v2 będzie ciężko. Ale czy się połaci? Jest dość spora różnica w tych dwóch detektorach w ich pracy?

Jak polecacie - brać - czy nie brać? Sezon zaczynmam od jesieni, teraz nie chodzę.
Napisano
Moim zdaniem jeśli lubisz poszukiwania to bardziej niż warto.

Powiedzmy nawiązując do samochodów - Proxa to zwykły kompakt, a Argo to duża limuzyna. I jednym i drugim można jechać, ale tym drugim komfortowo... ;)

A poważniej - nie ma porównania w osiągach i skuteczności Argo do Proxy, na korzyść Argo, rzecz jasna.

Jeszcze jedna sprawa, jeśli interesuje cię głównie drobnica kolorowa, to masz jeszcze bardzo poważną alternatywę dla Argo - drobnicową Optimę Rutusa.

Najważniejsze: dla typowego poszukiwania (lasy, pola, łąki, itd...) - niezależnie, który model Rutusa - ZAWSZE z cewką DD29.

Idź na rutus.com.pl - tam sobie poczytasz do woli o róznicach i specyfice poszczególnych typów.
Napisano
Dzięki Panowie! Nie znałem dotychczas tych stron.
Latam z PROximą jakiś sezon. Na standardowej cewce. Jestem z niej w pełni zadowolony, ale tyle się ostatnio naoglądałem na YT i naczytałem o Argo... Fascynacja ;)
Napisano
Sam zamieniłem v2 na Argo 3 co prawda z cewką standardową a nie dawno dokupiłem 23DD i jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Jeśli masz 2 tys. to bierz koniecznie z cewką 29DD.

Jak pisze Szukanko : rutusowiec.com.pl i wszystko jasne !
Napisano
Tak jak napisali powyżej Koledzy nie zastanawiaj się i bierz Argo, mam swoje od jesieni poprzedniego roku, kopałem prawie przez ten cały okres do dnia dzisiejszego i Argo oczywiście z cewką DD29 wymiata. Mam tez proxe v2 ale nie ma porównania z Argo tym bardziej , że Argo ma wiele użytecznych funkcji w tym filtry. Nie zastanawiaj się tym bardziej , że masz doświadczenie z Rutusem:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie