mauser90r Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 Witam.Mam zamiar zakupić tą cewkę do swojego sprzętu , i mam pytanie czy miał ktoś styczność z tą cewką i mógłby się podzielić spostrzeżeniami na jej temat.Bardzo mnie interesuje opinia osoby która jej używa , o ile taka się znajdzie.Pozdrawiam
prymek7 Napisano 11 Lipiec 2014 Napisano 11 Lipiec 2014 Dobrze radzę - nie kupuj , to niepraktyczna ciężka cewka zupełnie nie pasująca do wykrywacza na drobnicę , z cewek dodatkowych miałem detecha ultimate i detecha sef 12/10 jednak uważam że cewka firmowa 27 cm jest lepsza .
mauser90r Napisano 11 Lipiec 2014 Autor Napisano 11 Lipiec 2014 Witam. No tak wiadomo że ciężka , ale chodzi o poprawianie najlepszych miejscówek bo zasięg ma na pewno dużo większy, więc będzie zakładana raz na jakiś czas.A długo kolega jej używał?
mauser90r Napisano 11 Lipiec 2014 Autor Napisano 11 Lipiec 2014 Witam. No tak wiadomo że ciężka , ale chodzi o poprawianie najlepszych miejscówek bo zasięg ma na pewno dużo większy, więc będzie zakładana raz na jakiś czas.A długo kolega jej używał?
dziuba8024 Napisano 11 Lipiec 2014 Napisano 11 Lipiec 2014 kolego zależy co chcesz lub spodziewasz sie wyciągnąć z tych miejscówek ... większa na małe cele ... wiele nie zyskasz na zasięgu , a stracisz na separacji , im większy cel wiecej zyskasz , taka zależnośc jest przy każdym sprzęcie .wydaje mi sie skoro kupiles xp gm to szukasz drobnicy , wieksza nic nie da , chyba ze masz cynk na większe cele .pzdr.
mauser90r Napisano 23 Lipiec 2014 Autor Napisano 23 Lipiec 2014 Witam .Czyli brak rzetelnych informacji na jej temat. A może ktoś używa innych dodatkowych cewek do tego sprzętu, szczególnie chodzi mi o większe cewki.Pozdrawiam
prymek7 Napisano 23 Lipiec 2014 Napisano 23 Lipiec 2014 Odpowiedź uzyskałeś - chcesz sprawdzić sam to sobie kup - to najlepszy sposób - będziesz miał rzetelną informację z pierwszej ręki.
mauser90r Napisano 21 Styczeń 2015 Autor Napisano 21 Styczeń 2015 Witam. Moruskot a jakie masz doświadczenia z większymi monetkami, bo jak wiadomo 11'' ma już przyzwoite osiągi,czy da rade wyciągnąć jakieś większe monetki np zalegające pod warstwą orną.I moje ostatnie pytanie , czy duża jest różnica w zasięgu między 11 a tą której używasz .Pozdrawiam
moruskot Napisano 22 Styczeń 2015 Napisano 22 Styczeń 2015 Myślę, że jeśli chodzi np.o szostaka to jakieś 3 do 4 cm.jak wiadomo im ich więcej to ta różnica wzrasta.pozdrawiam
mauser90r Napisano 22 Styczeń 2015 Autor Napisano 22 Styczeń 2015 Witam.Czyli jednak warto dokupić większą cewkę.Dzięki Moruskot za informacje , widzę że tylko ty jako jedyny na tym forum używałeś innych cewek i możesz udzielić rzetelnych informacji . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.