brodensen Napisano 3 Lipiec 2014 Autor Napisano 3 Lipiec 2014 Taki oto Koźlarz rósł nad samym brzegiem rzeki.To nie forum grzybiarskie, ale nie mogłem się powstrzymać.
brodensen Napisano 4 Lipiec 2014 Autor Napisano 4 Lipiec 2014 M788 (TP) Target Practice 30mm. Do nauki strzelania używany np: AH-64 Apache.Za poczciwego browarka. Gość twierdził, że to po ćwiczeniach amerykanów na poligonie Drawskim. Oczywiście dodam, że nie zawiera substancji niebezpiecznych.
brodensen Napisano 4 Lipiec 2014 Autor Napisano 4 Lipiec 2014 Ten bagnecik wyszedł podczas pogłębiania niewielkiego stawu, moim sposobie konserwacji.Nie było na nim oksydy więc autoliza, brunox epoxy i na koniec u-pol czarny dla zmatowienia powierzchni.
brodensen Napisano 4 Lipiec 2014 Autor Napisano 4 Lipiec 2014 Z przyłożoną okładziną ze zdjęcia wcześniej.
bubbers Napisano 4 Lipiec 2014 Napisano 4 Lipiec 2014 Jesteś pewien że ten pocisk od działka pokładowego z apache nie ma w sobie ładunku???bo ja akurat jestem z poligonu Drawskiego i widziałem te pociski porozrywane od wybuchu więc one miały w sobie ładunek.pozdro
brodensen Napisano 5 Lipiec 2014 Autor Napisano 5 Lipiec 2014 Mylisz się kolego. Te pociski są w środku puste nazwijmy to dosłownie czubki. Nie są to pociski bojowe tylko te służące do nauki strzelania, ale tego niewybuchowego.Chciałbyś trzymać na półce w domu HEDP lub HEI, bo ja nie.Pozdrawiam serdecznie.
bubbers Napisano 5 Lipiec 2014 Napisano 5 Lipiec 2014 Tak tak masz racje,teraz trochę doczytałem o tych pociskach,po prostu może być że walili też tych bojowych i dlatego widziałem je porozrywane.
brodensen Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 Okulary przeciwchemiczne dla konia. Znalezione na strychu i wzięte za browarka.
brodensen Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 Wyglądają jak te rosyjskie z lat 1930.
brodensen Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 Jako młody dzieciak oglądałem przez nią księżyc z kolegą. Po 18 latach skojarzyłem fakty, lornetka leżała u kolegi taty w garażu i czekała na mnie :)Obraz w dalszym ciągu bardzo dobry i podziałka też jest.
brodensen Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 Znalazł się też bakelitowy pokrowiec.
brodensen Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 Wyciągnięta z gruzowiska. Nie wierzyłem własnym oczom, że jest cała.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.