newuser Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Witam!Znalazłem taki oto guzik, dowiedziałem się że należał on do żołnierza carskiej armii. Jednak nie mogę go dokładniej zidentyfikować. Wiekszość guzików z tego okresu w herbie miała jeźdźca na koniu, ten ma kształty trudne do określenia. Od strony uszka nie ma żadnych bić. Proszę o pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Rosyjski ogólnowojskowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 http://www.buttonarium.eu/wyszukiwarka1.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newuser Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Skoro ogólnowojskowy", to domyślam się że niemożliwe jest jego dokładniejsze zidentyfikowanie? Typu data produkcji, kto go przy mundurze nosił itp?Dziekuje za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Rosyjski guzik wojskowy wzór 1857. Wejdź sobie na stronę do której link wkleił kolega torba5 i wszystkiego się dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.