treasure Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Mam pytanie odnosnie poszukiwan zlota w starych kopalniach. Znalazlem kilka, skladaja sie na nie kopalnie podziemne i powierzchniowe.kilka bylo zamknietych w latach 30tych, 50tych..ostatnie okolo 90.przegladajac fora amerykanskie natrafilem na informacje iz dawna technika pozyskiwania kruszcu,byla dosc prymitywna i dlatego w urobku pozyskanego w kopalni znajdowalo sie wiele zlota.co o tym sadzicie i czy dobry detector cos zdziala?? Oczywiscie mam na mysli poszukiwania na starych skladach wyrobkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Szukaj, nie czekaj bo Cię ktoś ubiegnie.jak znajdziesz - stawiasz browara ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melchior71 Napisano 20 Czerwiec 2014 Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Z tego co mi wiadomo w polskich kopalniach nie wydobywało się samorodków które mógłbyś wyszukać wykrywką ale w postaci rudy z której złoto jest pozyskiwane w procesach płukania ,mielenia i chemicznych i dlatego raczej nic tam nie znajdziesz ale to tylko moja hipoteza więc możesz się pobawić w pioniera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
treasure Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Przepraszam za dezinformacje...ale niechodzi mi o kopalnie w Polsce. http://mitsero.org.cy/english/mining_quarries.shtmJest to kopalnia na Cyprze, na stronie podanej powyzej jest opisane dosc dobrze jak to sie odbywalo.kopalnia pracowala 24h, a w tej naziemnej czesci po zakonczeniu pracy , pracownicy byli bardzo skrupulatnie przeszukiwani, co swiadczylo by o obecnosci dosc duzych samorodkow.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 11:29 20-06-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.