Skocz do zawartości

Tesoro jaki model najlepszy na monetki.???

treasure

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jesli tejon to czy da sie szukac bez sluchawek? Jakie sluchawki byly by najlepsze?? Czy oplaca sie kupic fabrycznie nowy sprzet? Gdzies na forum bylo ze tejon po pewnym czasie uzytkowania moze sie przestroic i trzeba go serwisowac?? Zabardzo niechce mi sie w to wierzyc ale moge sie mylic, czy to prawda?
Napisano
Każdy Tesoro jest bardzo skuteczny na monety. Tejon to wykrywacz uniwersalny i najlepiej dla osoby obytej z wykrywaczami, jeżeli jesteś początkującym to może wystarczy Silver uMAX, Cibola, Vaquero, DeLeon lub Cortes, które są prostsze w użyciu. W przypadku każdego wykrywacza należy stosować słuchawki. Najlepsze słuchawki o impedancji 100 - 150 ohmów (większość słuchawek amerykańskich). Wykrywacz się przestroi, jeżeli użyjesz śrubokręta.
Napisano
No to niezly mam mix w glowie....tejon czy cortes ? Chodzi mi o skutecznosc na monety ...roznica w trudnosci uzytkowania pomiedzy tymi dwoma??
Napisano
zamierzam cos kupic na monetki,przymierzam sie od Deusa,ale tez kusi mnie podobnie wykonany Solfernus i za o wiele mniejszą cene-podobno jest b.dobry
K. z K.
Napisano
kolego do ciboli nie mozna dodać cewki żadnej , bo nie ma strojenia do gruntu . też chciałem pokombinować i znany nam diler w kraju tak mi to wyjaśnił,pozdro
Napisano
Można zastosować każdą czteropinową cewkę Tesoro, ale aby można było ją w pełni wykorzystać trzeba byłoby dostroić ją do wykrywacza, w przypadku Ciboli wewnętrznym trymerem na PCB.
Napisano
kolega pytał konkretnie o sprzet firmy tesoro , Kolego bierz tejona , najbardziej skuteczny na malutkie kolorki , militare tez kopia, bardzo szybki i mega czuly 18khz , jak chodzisz na kolorki to zawsze ze sluchawkami.
pzdr.
Napisano
to ciekawe Raned. jak dzwoniłem do Ciebie z zapytaniem o inne cewki do ciboli to o wewnętrznym potencjometrze nie powiedziałeś ani słowa- tylko , że sie nie da....
Napisano
Za dostrojenie cewki prostego wykrywacza Tesoro bez dostrojenia do gruntu jak np. Cibola nigdy nie wziąłem nawet grosza, ale po powrocie do poprzedniej cewki znowu trzeba byłoby znowu dostroić. Nie wie o tym jakieś 75% użytkowników wszelkiej maści wykrywaczy, a potem się dziwi dlaczego ich cewka wielkości parasola ma mniejszy zasięg niż standartowa.
Napisano
Raned? O odnosnie tejona jest sens uzbroic go w bardziej wydajna cewke? Czy radzilbys zostac przy fabrycznej?...poszukuje tylko monet. Dziekuje.
  • 3 weeks later...
Napisano
Prosze o podpowiedz jakie sluchawki do Tejona?.... dodam , ze interesuje mnie tylko Gray Ghost......moze ,, Ktos,, uzywa, uzywal GG Deep wood? Dziekuje I pozdrawiam.
Napisano
w moim przekonaniu to Cibola jest psem na monetki tylko Tejonem łapie się cieńkie sreberka miałem tej firmy kilka modeli takie więc moje doświadczenia
Napisano
Bikemaxx ? Ja juz zakupilem Tejona... mam tylko problem , ktore sluchawki wybrac? Chce cos definitywnie z ,, Gray Ghosta,, tylko pytanie ktore??? Pozdrawiam.
Napisano
Gray Ghost to jest nazwa modelu słuchawek. Do Tejona nadają się każde słuchawki amerykańskie z wyjątkiem Jolly Rogers. Osobiście polecam Killer B.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie