treasure Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 Prosze o opinie na temat Tesoro...ktory najbardziej efektywny na monetki. Chcialbym zakupic nowy model tylko ktory??? Pomocy prosze.
dziuba8024 Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 polecam tejona , chyba najlepszy na drobnice z tesoropzdr.
treasure Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Napisano 17 Czerwiec 2014 Jesli tejon to czy da sie szukac bez sluchawek? Jakie sluchawki byly by najlepsze?? Czy oplaca sie kupic fabrycznie nowy sprzet? Gdzies na forum bylo ze tejon po pewnym czasie uzytkowania moze sie przestroic i trzeba go serwisowac?? Zabardzo niechce mi sie w to wierzyc ale moge sie mylic, czy to prawda?
Raned Napisano 17 Czerwiec 2014 Napisano 17 Czerwiec 2014 Każdy Tesoro jest bardzo skuteczny na monety. Tejon to wykrywacz uniwersalny i najlepiej dla osoby obytej z wykrywaczami, jeżeli jesteś początkującym to może wystarczy Silver uMAX, Cibola, Vaquero, DeLeon lub Cortes, które są prostsze w użyciu. W przypadku każdego wykrywacza należy stosować słuchawki. Najlepsze słuchawki o impedancji 100 - 150 ohmów (większość słuchawek amerykańskich). Wykrywacz się przestroi, jeżeli użyjesz śrubokręta.
treasure Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Napisano 17 Czerwiec 2014 No to niezly mam mix w glowie....tejon czy cortes ? Chodzi mi o skutecznosc na monety ...roznica w trudnosci uzytkowania pomiedzy tymi dwoma??
Raned Napisano 17 Czerwiec 2014 Napisano 17 Czerwiec 2014 Skuteczność na monety większa Tejona, Cortes o wiele prostszy w obsłudze i pies na kolorowe militaria.
Klucznik Napisano 17 Czerwiec 2014 Napisano 17 Czerwiec 2014 zamierzam cos kupic na monetki,przymierzam sie od Deusa,ale tez kusi mnie podobnie wykonany Solfernus i za o wiele mniejszą cene-podobno jest b.dobryK. z K.
treasure Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Napisano 17 Czerwiec 2014 Raned dzieki za pomoc postanowione!!! Szarik Tejon:-)
wschow Napisano 20 Czerwiec 2014 Napisano 20 Czerwiec 2014 Witam mam cibole sprzęt bdb ale chciałbym jakąś cewke dd doniej zapodac co mozecie mi zaproponować albo doradzić
marrio Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 kolego do ciboli nie mozna dodać cewki żadnej , bo nie ma strojenia do gruntu . też chciałem pokombinować i znany nam diler w kraju tak mi to wyjaśnił,pozdro
Raned Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 Można zastosować każdą czteropinową cewkę Tesoro, ale aby można było ją w pełni wykorzystać trzeba byłoby dostroić ją do wykrywacza, w przypadku Ciboli wewnętrznym trymerem na PCB.
dziuba8024 Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 kolega pytał konkretnie o sprzet firmy tesoro , Kolego bierz tejona , najbardziej skuteczny na malutkie kolorki , militare tez kopia, bardzo szybki i mega czuly 18khz , jak chodzisz na kolorki to zawsze ze sluchawkami.pzdr.
marrio Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 to ciekawe Raned. jak dzwoniłem do Ciebie z zapytaniem o inne cewki do ciboli to o wewnętrznym potencjometrze nie powiedziałeś ani słowa- tylko , że sie nie da....
treasure Napisano 21 Czerwiec 2014 Autor Napisano 21 Czerwiec 2014 Dziuba dzieki za rade....zdecydowalem sie na tejona,pozatym podoba mi sie jak jest zrobiony,...pozdrawiam i owocnych poszukiwan.:-)
AoT_Hunter_PL Napisano 21 Czerwiec 2014 Napisano 21 Czerwiec 2014 Bo gdyby Ci powiedział o tym potencjometrze i zacząłbyś grzebać w swojej elektronice to szybko byś wysyłał odpłatnie na serwis.
Raned Napisano 22 Czerwiec 2014 Napisano 22 Czerwiec 2014 Za dostrojenie cewki prostego wykrywacza Tesoro bez dostrojenia do gruntu jak np. Cibola nigdy nie wziąłem nawet grosza, ale po powrocie do poprzedniej cewki znowu trzeba byłoby znowu dostroić. Nie wie o tym jakieś 75% użytkowników wszelkiej maści wykrywaczy, a potem się dziwi dlaczego ich cewka wielkości parasola ma mniejszy zasięg niż standartowa.
treasure Napisano 22 Czerwiec 2014 Autor Napisano 22 Czerwiec 2014 Raned? O odnosnie tejona jest sens uzbroic go w bardziej wydajna cewke? Czy radzilbys zostac przy fabrycznej?...poszukuje tylko monet. Dziekuje.
AoT_Hunter_PL Napisano 22 Czerwiec 2014 Napisano 22 Czerwiec 2014 Mi chodziło tylko o to, że grzebiąc w elektronice sam by sobie skaszalocił sprzęt i musiałby go wysyłać do poprawy jako uszkodzony z swojej winy.
marrio Napisano 22 Czerwiec 2014 Napisano 22 Czerwiec 2014 w moim przypadku nie grozi ruszanie w środku bo sie na tym nie znam. pozdro
treasure Napisano 10 Lipiec 2014 Autor Napisano 10 Lipiec 2014 Prosze o podpowiedz jakie sluchawki do Tejona?.... dodam , ze interesuje mnie tylko Gray Ghost......moze ,, Ktos,, uzywa, uzywal GG Deep wood? Dziekuje I pozdrawiam.
bikemax771 Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 w moim przekonaniu to Cibola jest psem na monetki tylko Tejonem łapie się cieńkie sreberka miałem tej firmy kilka modeli takie więc moje doświadczenia
treasure Napisano 13 Lipiec 2014 Autor Napisano 13 Lipiec 2014 Bikemaxx ? Ja juz zakupilem Tejona... mam tylko problem , ktore sluchawki wybrac? Chce cos definitywnie z ,, Gray Ghosta,, tylko pytanie ktore??? Pozdrawiam.
Raned Napisano 13 Lipiec 2014 Napisano 13 Lipiec 2014 Gray Ghost to jest nazwa modelu słuchawek. Do Tejona nadają się każde słuchawki amerykańskie z wyjątkiem Jolly Rogers. Osobiście polecam Killer B.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.