marrio Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 witam kolegów. kolega znalazł coś takiego , jestem prawie pewien , że ze srebra . wstępnie myślałem ,że to bransoleta , ale to coś ma niewielkie 4 otwory w , których byly jakieś szpilę mocujące do czegoś . 1a szpila jeszcze nawet jest i stąd takie przypuszczenie . jeśli ktos ma jakieś pomysły co do zastosowania owego przedmiotu , to proszę o podpowiedzi. Z góry dziękuję.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 to tyle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 9 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2014 wontek zakończony .proszę skasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szrek64 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 jeśli wiadomo, co to jest, to napisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2014 odpustowa spinka do włosów i nie ze srebra-podobno potwierdzone u złotnika :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawgo Napisano 10 Czerwiec 2014 Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Nie wygląda na odpustowy wyrób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 10 Czerwiec 2014 Share Napisano 10 Czerwiec 2014 Zamieszczona przedmiot jest srebrny (bransoleta? lub nagolennik?). Do jej wykonania wykorzystano technikę puncowania oraz niello. Wygląda starawo - obstawiam wczesne średniowiecze. Jeszcze poszukam dla pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 11 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2014 ja owy przedmiot widziałem tylko raz--- kiedy robiłem zdjęcia do id. dla kolegi . nie mogę na 100 % nawet potwierdzić , że to srebro. doszło do mnie tylko ,że było sprawdzane u jubilera za pomocą odpowiednich płynów . stwierdzono , że posrebrzane... . czy jest takie stare powątpiewam , bo wygrzebał to po prostu pies spod liści na spacerze . daleki jestem jednak od oceny bo jestem laikiem w w/w temacie - podałem tylko skromne fakty. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 11 Czerwiec 2014 Share Napisano 11 Czerwiec 2014 marrio na tym bym zakończył wątek hehe;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 12 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2014 już wcześniej mówiłem ze zakończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.