Skocz do zawartości

wykrywacze metali

bumbusiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich

Na tym forum jestem nowy, planuje zakup pierwszego wykrywacza metali i tu moje pytanie: czy wykrywacze metali często się psują ? jak to jest z ich awaryjnością ? prosiłbym o odpowiedź bardziej doświadczonych poszukiwaczy, którzy już niejeden sprzęt mieli w rękach
Napisano
Na awaryjność składa się kilka rzeczy, producent, szczęście oraz rzeczy zależne od Ciebie, czyli dbanie o swój sprzęt.

Trzeba też pamiętać że nie jest to elektronika która stoi na półce, używa się jej w terenie w różnych warunkach atmosferycznych, obijając o gałęzie, karby ziemi i kamienie.

Warto mieć sprzęt z gwarancją, osłonami (na cewkę, panel itp) i jak z najmniejszą liczbą wodotrysków" które przy awarii mogą wpływać na unieruchomienie całego urządzenia.

80% a może nawet więcej awarii to uszkodzenia cewki/przewodu. Trzeba nań uważać. Owijaj go dobrze taśmami na rzepy przy cewce i przy uchwycie, na środku też nie zaszkodzi. Przy cewce jak nie dynda" to zaoszczędzisz sobie sygnałów duszków. Przy uchwycie stabilizacja nie będzie prowadziła do rozregulowania gniazda na przewód cewki.

Praktycznie wszystkie awarie z jakimi miałem do czynienia jako użytkownik dotyczyły cewki.

Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie