Arseon Napisano 21 Maj 2014 Autor Share Napisano 21 Maj 2014 mam pytanko o producenta guzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 21 Maj 2014 Autor Share Napisano 21 Maj 2014 chyba najbliżej do Poniatowsky ale dlaczego pisane Poniastowsky z literą s w środku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 21 Maj 2014 Autor Share Napisano 21 Maj 2014 za wszelką pomoc będę wdzięczny , pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 Moją uwagę zwraca piękne wykonanie herbu Królestwa. Czy mógłbyś porównać wielkość orła na guziku i groszu KP oraz podać średnicę guzika? A może to grosz przerobiony na guzik?Ps. Sygnaturę Poniatowsky przypisuje się chyba producentowi zagranicznemu, zdaje się z Londynu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Maj 2014 Autor Share Napisano 23 Maj 2014 porównam w domu z groszem KP ,guzik ma średnicę 21 mm ,dzięki za trop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 witamtrafiłem kiedyś podobny guzik ale u mnie jest, o ile dobrze pamiętam, sygnowany Biertumpfel. Średnicy dokładnej teraz nie podam ale mocno zbliżona do monetki właśnie grosza KP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 Guzik produkcji angielskiej. Poniatowsky to nie żaden producent tylko coś w rodzaju hasła marketingowego. Stempel rytował półanalfabeta, dla którego słowo Poniatowski to był inny kosmos. Spotkałem się z angielskiej produkcji guzikiem z orłem na którego rewersie widniał napis double platet" zamiast double plated.Z własnego doświadczenia wiem, że tego typu sprawami zajmują się ćwierćinteligenci, którzy nie potrafią przepisać obco brzmiącego nazwiska. Na moim dyplomie z kursu w szkole NATO w Oberammergau pewien francuski kapitan, rzekomo poliglota, napisał moje imię fonetycznie - Slawonih. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 Grosze KP mają średnicę 19-20mm, tak po szybkim zmierzeniu kilku sztuk, więc guzik raczej nie z monety.Ps. Ładnego orła zrobił ten londyński półanalfabeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.