werewolf Napisano 18 Maj 2014 Autor Napisano 18 Maj 2014 witam jak oczyścić te monety?są to dość mocne naloty - przez co monety są nieczytelne w tych miejscach.postaram się opisać monety jeśli się udało odczytać1. duża moneta tzn to co odczytałem to queen D.G. victoria 1890 2.obok 1 cent - miedź3. 5 penny4. chyba 1 ale nie widać jaki pieniądz, chyba niderlandy - mosiądz?5. 1 helvettia - miedź
werewolf Napisano 18 Maj 2014 Autor Napisano 18 Maj 2014 na tych widać warstwę rdzy ze zardzewiałych monet które je otaczały - te monety to mosiądz czy jakieś jego stopy1. największej monety nie udało mi się rozpoznać - jakaś francuska?2. i 3. (jedna pod drugą) to 1 ore (2. z delfinem, 3 widać tylko 1907 i CIX))4. 1 groschen 19255. cinco centimo?6. i ta ostatnia z najwiekszym rdzawym syfem to angielski queen victoria z profilem kobiety ale więcej nie widaćchciałbym usunąć te rdzawe strupy i gruby nalotproszę o pomoc
werewolf Napisano 18 Maj 2014 Autor Napisano 18 Maj 2014 proszę o przeniesienie postu bo przez pomyłkę dałem w zły dział ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.