Skocz do zawartości

Co dalej po F2

witas03

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Od paru lat chodzę z F2 ale czas przeskoczyć poziom wyżej.
Potrzebowałbym wykrywacz do monet, biżuterii ale chciałbym też żeby był uniwersalny. Jest coś co odrzuci lub rozróżni monetę od polmosu? Oczywiście głębokość też ma znaczenie. Tak więc koledzy co proponujecie? cena do 2500 zł.
Chodzi mi o nowy sprzęt z gwarancją.
Napisano
Aha zapomniałem dodać. Nigdy nie znalazłem F2 srebrnej monety - pewnie dlatego ze z góry je odrzucałem - chodź odrzucałem na dyskryminacji tylko pierwszą pozycję. Proszę o wykrywacz idealny na sreberka.
Napisano
Też miałem wcześniej F2. Wycinałem tylko żelazo. Wykrywacz lekki, łatwy i przyjemny, tylko płytki...
Po F2 zdecydowałem się na Argo ze standardową sondą, jest znacznie głębszy od F2. Z czasem dokupiłem sondę DD29 i tak już zostało. Nie jest to to typowy sprzęt na pola, zwłaszcza,że sonda DD29 jest ciężka, ale jest uniwersalny.
Tak z perspektywy czasu, to teraz pewnie zrezygnowałbym z tej uniwersalności" na rzecz ergonomii i kupił X-terra 705.
Napisano
pozostań przy tej samej firmie weż kup F70 lub F75 może być zwykły używki dostaniesz w tej cenie nawet z gwarancją F75 jest to świetny wykrywacz na drobnice bardzo czuły świetna dyskryminacja banalnie prosty w obsłudze a efekty sam ocenisz i zobaczysz że cie zaskoczą
Napisano
http://allegro.pl/fisher-f75-nie-wzbudza-sie-i4242065784.html

masz przykład potarguj sie może ci zejdzie z ceny ja bym 2000 mu zaproponował jeśli jest z polska gwarancja lub u nas zakupiony żeby ew serwis był zobacz ile kosztuje u vikinga
Napisano
Witam ponownie. Moje tereny raczej przemawiają za drobnicą. Czy F70 to dobry wybór? Ktoś mnie utwierdzi w przekonaniu? osiągi dużo lepsze i dyskryminacja niż w F2? Ewentualnie co jest lepsze w tej cenie?
Napisano
Oczywiście nowy F70 wchodzi w grę! Czy jeden z Rutusów? Moja prośba - pierwsze 5 głosów oddanych na F70 czy Rutusa rozwiąże mój problem. Najwyżej moje rozczarowanie zrzucę na was:)
Napisano
witam ja po f2 przeskoczylem na rutusa argo v3 29dd i musze przyznac jestem bardzo zadowolony a co do f2 poprostu miales slabe tereny bo ja nakosilem duzo monet a takze sreberek a co do wyboru sam musisz zdecydowac pozdrawiam
Napisano
Witam. Ja po Argo v3 cewka standardowa przesiadłem się na X Terra 705 i jest super. Argo dobry sprzęt, ale jak ktoś lubi cisze przerywaną konkretnym sygnałem to nie polecam. Kakofonia dźwięków przy Argo potrafi wnerwić co u mnie objawiło się sprzedaniem Argo. Polecam używaną Terese, na alezło w tej kasie można kupić fajną używkę z gwarancją.
Pozdawiam
Napisano
witam,miałem f5 i była to dobra wykrywka.małe zużycie energii,dobra dyskryminacja tylko z tymi zasięgami było słabo.przesiadłem sie na f75ltd,i sprawdziłem na łące na której nazbierałem dużo monet z f5.w około godziny wykopałem pięć miedziaków(tą łąkę przebadałem bardzo dokładnie i powoli z f5 i nic już nie wskazywał)f75ltd spoko może podobny do f75,tylko popiskuje,może to kwestia ustawień.pomiędzy f5 a f75ltd zakupiłem deusa z dużą cewka i go odesłałem po dwóch dniach ze strata 300pln
Napisano
Moja prośba - pierwsze 5 głosów oddanych na F70 czy Rutusa rozwiąże mój problem. Najwyżej moje rozczarowanie zrzucę na was:)"
Moja rada człowieka z siwą głową - NIGDY, ale to NIGDY nie dawaj decydować o swoich pieniądzach innym osobom, jeśli tylko masz na to wpływ.

Oczywiście nowy F70 wchodzi w grę! Czy jeden z Rutusów?"
Z uwagi na częstotliwość pracy (13kHz) F70 to zasadniczo drobnicowiec - czyli jego odpowiednikiem (mniej więcej - bo Optima ma większe możliwości konfiguracji) będzie Optima Rutusa, a w każdym razie dużo bliżej mu do Optimy, niż do Argo.
Jeśli zaś chodzi o uniwersalność (tryby pracy, ustawienia) to w zasadzie F70 ma się nijak do ARGO.
Oczywiście Optima lub Argo to tylko z cewkami DD29.

Ale F70 to też fajny sprzęt. Tylko pamiętaj, że do drobnicy na pola to w zadzie cewka DD jest przydatna.

Coby więcej nie nudzić - poczytaj sobie dokładnie instrukcje obsługi - to najciekawsza i najlepsza baza do podejmowania decyzji.
Napisano
ja polecam ci f70 lub f75 super na monetki itp no i obsluga banalnie prosta super dyskryminacja dobry zasieg zwlaszcza f75 czule to jest;) sam ocen jak kolega napisal pozdr
  • 2 months later...
Napisano
Zamówiłem F70 w V...
Podobno uniwersalny wykrywacz.

Czy któryś z użytkowników poda mi ustawienia dla niego?

Tzn na jakich ustawianiach chodzić na drobnicę a na jakich na większe przedmioty zakopane głębiej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie