greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Share Napisano 11 Maj 2014 Witam, pewnie są osoby zbierające monety i monetki tego króla Polski. Jakiś czas temu posiadłem taką monetkę, jak widać szeląg ale: w kopickim" takiej odmiany" nie znalazłem. Jak na moje nie fachowe oko brak jest wewnętrznej obwódki" i legendy są inne. Może w innych katalogach?Oczywiście mam nadzieję na ciekawostkę".pozdr. Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Share Napisano 11 Maj 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Share Napisano 11 Maj 2014 z tą wewnętrzną obwódką" mnie poniosło:) błąd, ale apisy" faktycznie inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 11 Maj 2014 Share Napisano 11 Maj 2014 Myślę, że ciekawa odmiana, chyba ten sam stempelhttp://www.allegromat.pl/aukcja54642Zwraca uwagę błąd na awersie, w tytulaturze króla (zagadka-jaki?) na i prawdopodobnie znak mincerski kwiatek, na zdjęciu słabo widać, porównaj z monetą z linka. Szelągi Zygmunta III nie są dobrze opisane, katalogi dają głównie bardzo ogólne rozeznanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Share Napisano 11 Maj 2014 hej, prawie prawie, u mnie nie ma kwiatka a te dwie kreski, czyli ciekawostka, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Share Napisano 11 Maj 2014 tak samo odwrócone E", prawie prawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.