greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Napisano 11 Maj 2014 Witam, pewnie są osoby zbierające monety i monetki tego króla Polski. Jakiś czas temu posiadłem taką monetkę, jak widać szeląg ale: w kopickim" takiej odmiany" nie znalazłem. Jak na moje nie fachowe oko brak jest wewnętrznej obwódki" i legendy są inne. Może w innych katalogach?Oczywiście mam nadzieję na ciekawostkę".pozdr. Krzysiek
greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Napisano 11 Maj 2014 z tą wewnętrzną obwódką" mnie poniosło:) błąd, ale apisy" faktycznie inne
sigis3 Napisano 11 Maj 2014 Napisano 11 Maj 2014 Myślę, że ciekawa odmiana, chyba ten sam stempelhttp://www.allegromat.pl/aukcja54642Zwraca uwagę błąd na awersie, w tytulaturze króla (zagadka-jaki?) na i prawdopodobnie znak mincerski kwiatek, na zdjęciu słabo widać, porównaj z monetą z linka. Szelągi Zygmunta III nie są dobrze opisane, katalogi dają głównie bardzo ogólne rozeznanie.
greku Napisano 11 Maj 2014 Autor Napisano 11 Maj 2014 hej, prawie prawie, u mnie nie ma kwiatka a te dwie kreski, czyli ciekawostka, dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.