mors39 Napisano 26 Kwiecień 2014 Autor Napisano 26 Kwiecień 2014 Witam,mam do identyfikacji taki oto przedmiot wykonany z mosiądzu przypominający po trochu być może klucz narzędziowy sygnowany numerem.Wrześniowe pole bitewne.Pozdrawiam
mors39 Napisano 28 Kwiecień 2014 Autor Napisano 28 Kwiecień 2014 Witam,czy to takie zagadkowe przedmioty.Być może ktoś z szanownych mi odpowie.Pozdrawiam
mors39 Napisano 26 Kwiecień 2014 Autor Napisano 26 Kwiecień 2014 Witam,mam do identyfikacji taki oto przedmiot wykonany z mosiądzu przypominający po trochu być może klucz narzędziowy sygnowany numerem.Wrześniowe pole bitewne.Pozdrawiam
mors39 Napisano 26 Kwiecień 2014 Autor Napisano 26 Kwiecień 2014 Wrzucam następne dwie sztuki. Materiał: mosiądz średnica 22 mm u wierzchołka, u podstawy ok 25 mm, wysokość ok 8 mm. Pozdrawiam.
didi Napisano 25 Lipiec 2014 Napisano 25 Lipiec 2014 To coś okrągłe przypomina mi element zapalnika artyleryjskiego w którym umieszczony był kanał ogniowy. Kanał ów w zależności od nastawy był zasłonięty lub odsłonięty. W pierwszym przypadku ogień szedł na opóźniacz a potem przez ten boczny kanał. Chyba. Od jakiego to typu? Jeszcze nie wiem.
didi Napisano 25 Lipiec 2014 Napisano 25 Lipiec 2014 AZ 23 z opóźnieniem 0,25.EDIT. W pierwszym przypadku ogień szedł na opóźniacz który znajdował się w tym bocznym kanale.
Ave Danzig Napisano 25 Lipiec 2014 Napisano 25 Lipiec 2014 A dokładnie element znajdował się w tym miejscu.Gratuluję koledze didi wnikliwości ;)
Pytanie
mors39
Witam,mam do identyfikacji taki oto przedmiot wykonany z mosiądzu przypominający po trochu być może klucz narzędziowy sygnowany numerem.Wrześniowe pole bitewne.Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.