Skocz do zawartości

XP Deus vs Minelab EX SE or Etrac

SirRaf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam kolegów stoję przed ciężkim wyborem, chciał bym zakupić jakiś dobry używany sprzęcik w kwocie oscylującej trochę powyżej 3 tyś zł, chciał bym aby był to sprzęt czuły na drobnice, ale po części w miarę uniwersalny, obecnie biegam z Argo. Zastanawiałem się nad Deusem XP Litle wersja z samymi słuchawkami, oraz Minelabem EX SE lub Etrac co o nich sądzicie czy może je ktoś troszkę zestawić jakie są wasze spostrzeżenia jako użytkowników? czy może wziąć jeszcze jakiś inny sprzęt pod uwagę??
  • 3 weeks later...
Napisano
Tez mialem ten dylemat. Wybralem Deusa - ale z panelem. Mialem sluchawki przez 1 wyprawe - i nie spodobaly mi sie. Niby mozesz ustawic wszystko to samo co na panelu ALE: pinpointa nie uswiadczysz na sluchawkach. Niby jest ten program 9 czyli tryb statyczny ktory daje to samo, ale zabawa w przestawianie sluchawek co chwile mnie osobiscie nie przypadla do gustu. Pozatym na panelu masz o wiele szersze spektrum ustawien - w tym tryb ekspercki.
Jezeli mialbys wybierac miedzy Deusem ze sluchawkami a Etrac'iem - bierz Etraca (Mozna go juz wyrwac za okolo 3500)
Jezeli jednak nasluchales sie samych dobrych rzeczy o Deusie i cie do niego kusi - kupuj Deusa z panelem na czesci: Kup cewke i panel, a sztyce wez za 200zl od np. Garretta AT PRO. zaplacisz kolo 3700, bedziesz miec Deusa ze wszystkimi jego plusami procz ergonomii. Osobiscie uwazam, ze wydawanie 700zl na sztyce od Deusa to jakas makabra (mozna miec ACE 250 w tej cenie).
Napisano
etrac to super sprzet głeboki stabilny ect ale przy dzisiejszym stanie nadgarstka zastanowiłbym sie nad deusem z dużą cewką- waga to jeden z niewielu minusów etraca

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie