dziadek0071 Napisano 21 Kwiecień 2014 Autor Napisano 21 Kwiecień 2014 Witam wszystkich.Kupiłem ostatnio do swojej proximy sonde dd,wszystko śmiga ok tylko jeden problem: po dokonaniu strojenia do gruntu zawsze wyskakuje grunt fabryczny. Czy tak ma być, czy trzeba zmienić coś w ustawieniach? Pozdrawiam.
Kriczer Napisano 21 Kwiecień 2014 Napisano 21 Kwiecień 2014 u mnie w Argo w 95% przypadków jest fabryczny, więc raczej to normalne
eranyson88 Napisano 21 Kwiecień 2014 Napisano 21 Kwiecień 2014 nie wiem jakie macie doświadczenia, ale mam proxime 4.0 i argo 3.0 z duża dd i stroję dopóki nie mam powyżej 85. Jak wyskakuje Ci fabryczny to przejdź parę kroków i spróbuj jeszcze raz.
Szukanko Napisano 21 Kwiecień 2014 Napisano 21 Kwiecień 2014 Dostrajaj najpierw w powietrzu(wejdzie na fabryczny) a następnie wyszukuj czystego miejsca do kolejnego strojenia.Jak statyk czy jak wolisz pinpoint nie będzie sygnalizował obecności metalu w ziemi to dostrój Proxę w tym miejscu.
cheetah Napisano 21 Kwiecień 2014 Napisano 21 Kwiecień 2014 Cewka DD w odniesieniu do CC ma o wiele mniejszy wpływ gruntu, więc jeśli jesteś na glebach słabo zmineralizowanych, to tak może jak najbardziej być, że masz w przeważającej części grunt Fabryczny na DD.
dziadek0071 Napisano 22 Kwiecień 2014 Autor Napisano 22 Kwiecień 2014 Dziękuję wszystkim za rady, to znaczy że z wykrywaczem wszystko ok:) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.