Dorek88 Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Napisano 8 Kwiecień 2014 Witam Szanowne Szefostwo :-)A wiem mam takie Pytanko czy zna może ktoś Sposób aby oczyścić ta monetę jak dobrze pamiętam to jest wykonana z miedzi. Widoczna jest nawet w miarę dobrze ale jak by jeszcze troszkę to poprawic bylo by super . Czy może zostawić ja jaką jest i tylko w jakiś sposób zakonserować
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2014 Napisano 8 Kwiecień 2014 Miedź. Nie ma co tu czyścić, natłuść ją tylko lekko oliwką lub wazeliną.
Dorek88 Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Napisano 8 Kwiecień 2014 Acha no to super . To wrzuce do oliwy na jeden dzień niech się wymoczy dobrze. A mogę wrzucić kilka szt na raz do oliwy bo mam parę takich monetek
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2014 Napisano 8 Kwiecień 2014 Nie musisz ich moczyć jeśli są w takim stanie - przetrzyj tylko w tłustych palcach.
Dorek88 Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Napisano 8 Kwiecień 2014 Ok zrobię tak jak mówisz . Dziękuje bardzo za szybka i fachową Poradę Pozdrawiam i Życzę Udanych Poszukiwan
manierka Napisano 10 Kwiecień 2014 Napisano 10 Kwiecień 2014 kolejna osoba co chce czyścić szlachetną patynę-tylko w oliwce przetrzeć w szmatce wysuszyć delikatnej i git ta boratynka jest ładna nic więcej nie zrobisz tylko możesz popsuć pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.