MCKPL Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 Witam serdecznie. Z góry przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.Niedaleko mnie rozpoznałem kilka typów dziur i chciałbym się dowiedzieć co to jest:1. Zwykły mały okop 1.5m na 70 cm i głębokość odpowiednia do schowania się i ostrzeliwania przeciwnika.2. Płytki dość z wyraźnym lekkim uwałowaniem (sądzę że to po bombie)3. Sporo koło do 10 metrów z wysepką na środku głębokość do metra.4. Litera C głębokość do 70 cm z uwałowaniemTroszkę dalej tak około 2km znalazłem inne okopy5. Głęboki kwadraciak z 2m/2 6. Litera C ale głębsza mniej więcej dwa razy.7. Rów z uwałowaniem ciągnący się z 30 metrów lekko zaokrąglony 8. No i zwykłe okopy ale głębsze.Jak sobie przypomnę dodam jeszcze. Czy warto sprawdzić i przeszukać Je?Oczywiście okopy występują w liczbie mnogiej jedyny jaki zauważyłem pojedynczy to ten z wysepką.Lokalizacja niedaleko granicy z Białorusią podlasie niedaleko Sokółki.Wszystkim z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 11 Maj 2014 Share Napisano 11 Maj 2014 Przydały by się zdjęcia, to szalenie ułatwia identyfikację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aggg1 Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Kolego ja tez takich dużo znajdywałem kolo Studzianek , jak się później okazało to pozostałości po ukrywającej się partyzantce było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 14 Maj 2014 Share Napisano 14 Maj 2014 czy te z wysepką na środku są w kształcie okręgu ?jeśli tak to znalazłem podobne na moich terenach (niedaleko poligonu drawskiego ) i z tego co się dowiedziałem od babci to na tej wysepce w środku okręgu była wysoka tyczka na której każdego ranka wojsko wywieszało flagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro69 Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 Może stanowisko moździerzowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.