grygollo Napisano 27 Marzec 2014 Autor Napisano 27 Marzec 2014 Trafiłem na to dziś w okolicach carskiego cmentarza garnizonowego. Litery jak w temacie, na górnej krawędzi pierścienia jest podziałka z cyframi. Czy to część jakiegoś celownika? Kawałek lornetki? Wielkie dzięki z góry za pomoc.
grygollo Napisano 28 Marzec 2014 Autor Napisano 28 Marzec 2014 Zgadza się - właśnie tego słowa mi brakowało do zlokalizowania mego znaleziska. Teraz już wszystko sobie doczytałem. Dzięki wielkie!
Luftlander Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 Co wy razem chodzicie na pola?http://odkrywca.pl/aluminiowy-stozek-toczony-czesc-zapalnika-,729912.html#729912
grygollo Napisano 27 Marzec 2014 Autor Napisano 27 Marzec 2014 Trafiłem na to dziś w okolicach carskiego cmentarza garnizonowego. Litery jak w temacie, na górnej krawędzi pierścienia jest podziałka z cyframi. Czy to część jakiegoś celownika? Kawałek lornetki? Wielkie dzięki z góry za pomoc.
Pytanie
grygollo
Trafiłem na to dziś w okolicach carskiego cmentarza garnizonowego. Litery jak w temacie, na górnej krawędzi pierścienia jest podziałka z cyframi. Czy to część jakiegoś celownika? Kawałek lornetki? Wielkie dzięki z góry za pomoc.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.